Над 800 сигнала за паднали дървета и клони в София, най-много са в край Симеоновско шосе

Над 800 сигнала за паднали дървета и клони в София, най-много са в край Симеоновско шосе

Meteo Balkans

A A+ A++ A

Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София, съобщиха за БНР от Столична община.

Над 100 от сигналите вече са обработени, заяви Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. Екипите на дирекцията са на терен и брой обработват около 20 от сигналите. Голяма част от тях са в района на Симеоновско шосе, където има паднали дървета и клони.

Към момента няма информация за закъсали автомобили или бедстващи хора в София въпреки обилния снеговалеж, който през цялата нощ. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и спирането му на места само може да благоприятства тяхната работа и към момента продължават да се отстраняват клони и дървета.

Около 10 сигнала пък са подадени за паднали клони и дървета в района на улица "Незабравка" в Борисовата градина близо до националния тенис център, обясниха още от столичната община. Там също са изпратени екипи, които отстраняват падналите дървета, които препречват движението.

От Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението също обясниха, че има подадени сигнали за паднали дървета и клони в различни части на цялата страна и в столицата. От пожарната обясниха, че има няколко случая, в които са се намесвали при отстраняване на проблеми по електропреносната мрежа в страната. Това е станало в три случая. В други 2 пък е станало се е наложило екипите на пожарната да участват в отводняване на различни помещения.

Екипите на главната дирекция подпомагат и други служби при премахване на опасни предмети или паднали камъни. Става въпрос за общо 107 сигнала, допълват още от пожарната и съобщават, че общо 193 са сигналите за различни произшествия през изминалото денонощие за новините Николай Христов.

#зима сняг #паднали дървета #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници