Георги Господинов получи отличието ''Константин Кацаров'' в Женева

Георги Господинов получи отличието ''Константин Кацаров'' в Женева
A A+ A++ A

Георги Господинов получи наградата на Фондация “Константин и Зиновия Кацарови" в Женева, съобщи на Facebook страницата си Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета „Канатица“.

Призът му беше връчен за романа „Времеубежище” и за разпространението на българския език и култура по света.

„Всеки е сам в своето пътуване, особено в съня и в смъртта. Но е важно кой ще ти държи ръката по време на това пътуване! Променяйте пустинята. Всеки ден, всеки час, по малко! Нека всеки я променя в сферата, в която работи и живее”, казва Господинов.

Константин Кацаров (1898-1980), професор по международно право, има забележителна кариера в България и Швейцария. Въпреки че прекарва живота си предимно в Швейцария, професор Кацаров никога не прекъсва връзките си с родината. Основава фондацията през 1969 г. с цел подкрепа в обучението и развитието на български учени и таланти, припомня асоциация „Канатица“.

Днес Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“ продължава да предлага стипендии на млади български учени, за да развиват академичната си кариера при условие, че се върнат в България, където да приложат наученото.

#Георги Господинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти