Стафидите се оказват много полезни. За какво помагат

Стафидите се оказват много полезни. За какво помагат
A A+ A++ A

Знаете, че стафидите по принцип са признати за мощно лекарство за подобряване на здравните показатели. Трябва да имате предвид, че те съдържат повече захар от прясното грозде и затова не бива да се превишава препоръчваната норма – 50-100 г на ден за възрастен човек, не повече, пише Блиц.

Избирайте тъмни сортове с лечебна цел. Внимавайте и с разцветките – трябва да изглеждат различно и естествено, и без блясък. Ако са еднакви по цвят и блестят, значи са обработени с химикали за по-добър външен вид. По принцип лечебният курс е 2 седмици, но след месец е желателно да го повторите в зависимост от здравословното си състояние.

Ето и рецептата:

Начин на приготвяне: Нужни са ви около 300 г стафиди, но задължително с тъмен цвят. Измийте ги хубаво под течаща вода, след което ги залейте с гореща вода и оставете тази смес да престои 24 часа.

След изтичане на този срок, излейте водата, прехвърлете плодчетата в стъклен съд и ги залейте с оцет – вие избирате дали да е ябълков, или винен. По-важно е той да е натурален, без каквито и да е добавки.

Плодчетата да са покрити изцяло с течността, а тя се съхранява на тъмно и достатъчно прохладно място. След 2 дни прецедете сместа, след което много хубаво изцедете плодовете. Наложете ги на хартиена кухненска кърпа, за да се изсушат. И така лечебните стафиди са готови за употреба, но е задължително да ги съхранявате в хладилник.

Начин на приемане: Изяждайте по 20-25 грама от накиснатите в оцета стафиди на гладно сутрин, като наред с това изпивате по чаша чиста вода.

След 2 седмици здравословното ви състояние значително ще се подобри, именно защото кръвоносните ви съдове ще се изчистят.

Тези вкусни сушени плодове влияят и на сърцето, и на нервната система. Оказват силно успокояващо действие. Ако ви се случи ситуация, която ви е изкарала извън нерви, изяжте една шепа стафиди.

#бабина рецепта #електронна рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници