Астропрогноза за декември, вижте какво да очаква всяка зодия

Астропрогноза за декември, вижте какво да очаква всяка зодия

Рikist.com

A A+ A++ A

Настъпва последният месец на толкова противоречивата от астрологична гледна точка 2023 година. За съжаление водещите астролози по света не обещават нищо особено положително като цяло и през декември.

Меркурий за последен път става ретрограден тази година - започва на 13 декември и ще е така до 1 януари. От Козирог ще се върне в Стрелец. Астролозите казват, че това е период, в който и оптимизмът, и песимизмът са особено действащи и е въпрос по-скоро на лично възприятие кое от двете ще ни зарази. Най-общо казано, сметките в тази ретроградна фаза може да излязат криви – и на лично, и на обществено равнище. Принципът е: мислиш си едно, пък излиза друго. Комуникацията е нарушена и има неразбиране. В личен план еднократните срещи трудно преминават в по-задълбочени връзки за необвързаните. А стабилните двойки могат да имат пукнатини във връзката, припомняйки си някои неща от миналото. Предполага се, че по време на ретрограден Меркурий астрологично има повече условия за кражби и бандитски прояви въобще.

Най-добре се чувстват хората от всички зодии, родени по време на предишни периоди на ретроградност на най-бързата планета. Ето някои съвети на астролозите.

По тройки

Триадата на огъня. Лъвовете, Овните и Стрелците трябва да се въздържат от подновяване на връзки с бившите си в този ретрограден Меркурий. Съсредоточете се върху работа в областта на маркетинга и по-голяма активност в социалните медии. Разпределете точно бюджета си на приходите и разходите.

Триадата на въздуха. Близнаци, Везни и Водолей се нуждаят от стабилност, така че внезапната смяна на имиджа не е добра идея. Отделете време за вашето здраве и за изследвания. Направете си точен план на действие. Изпразнете шкафовете си от стари вещи.

Триадата на земята. Телецът може да прави пари от стари проекти. На Девата може да бъде предложено да се върне на предишна работа, а Козирогът решава кой да остави в близкия си кръг.

Триадата на водата. Рак, Скорпион и Риби са в много изгодно положение да се помирят с тези, с които са в конфликт от дълго време. Но да внимават - документацията и психологическият комфорт ще изискват повишено внимание.

Така целият декември се очертава в личен план сложно време за повечето знаци, но и тук принципът е, че всяко правило си има изключение, както и това, че загубата за едни е полза за други. Ето някои по-конкретни съвети на астролозите по зодии.

Овен

През декември за Овните основно нещо са любовта и отношенията в съответната връзка. Марс е в особено силна позиция и помага на любимата си зодия да успее в търсенето на половинка или да заздрави наличната връзка. Дипломатичността на Овните може за пореден път да се пропука. Затова астролозите съветват Овните да подарят повече свобода на партньора си. В работата е по-добре да вземат отбранителна позиция, сега не е време да рискуват. Изчакайте, има кога да атакувате смело.

Телец

През декември планетите и звездите намаляват положителното си влияние и могат да не бъдат съвсем приятелски настроени за Телците. Съветът е представителите на тази зодия да не провокират проблеми и да мерят по 7 пъти, преди да режат. През януари ситуацията за тях коренно се преобръща и тогава могат да взимат важните решения, а сега само да обмислят варианти. Да не проявяват егоизъм към близките си, а да се стараят да им помагат, съветват астролозите.

Близнаци

Меркурий винаги обърква възприятията на Близнаци. Сега действа също и на паметта, а особено на вниманието им, твърдят астролози. В любовта ще имат объркване и са възможни неуредици във връзката. За представителите на зодията е много важно да успеят в работата и въобще с всичко, с което се захващат. Добре е Близнаците да си направят план кое кога и как да свършат, за да премахнат или намалят щетите от ретроградното меркурианско объркване. Да изпълняват обещанията си, съветват астролозите.

Рак

В края на годината на Раците може да помогне само позитивното мислене, което трудно се постига за тази зодия. И по традиция те трябва да си очакват да им се създадат проблеми, за които дори не са подозирали. Месецът е динамично и непонятно време за Рака, но астролозите казват, че в последните 3-4 дни ситуацията ще се проясни. Финансово и в работната сфера Ракът трябва да проявява активност в първите и последни 3-4 дни от декември.

Лъв

Средата на декември може да се окаже турбулентна за Лъвовете. Съветът на астролозите е представителите на зодията да намерят някакъв начин да се предпазят от околния негативизъм (което дори за един Лъв е трудно нещо). Да се стремят към разбиране на партньора, на семейството и приятелите. Всякакви намеци за егоизъм могат да предизвикат болезнени разриви. Никой не се нуждае от конфликти в това време, а най-малко винаги бляскавият и открояващ се от околните Лъв.

Дева

На 4 декември Венера, а на 13-ти и Меркурий се оказват в неблагоприятни положения за Девите. Но енергетиката на Новата година и присъщото на Девата умение да се нагажда към ситуацията, й помага да се върне на пътя към мечтите максимално бързо. Астролозите препоръчват без повод да не преживяват случките и да не обръщат внимание на сплетните, да избягват токсичните хора. Като цяло месецът е благоприятно време за положително настроените натури от този така забележителен знак.

Везни

Заради негативната позиция на Венера в началото на декември Везните може да ги обземе апатия и така нехарактерното лошо настроение. Към края на месеца ситуацията постепенно се поправя. Тогава настава доста динамичен период, когато трябва да се решават различни въпроси и ще са нужни доста усилия. За много представители на знака ще е време, когато трябва да се адаптират бързо към промени в любовта, работата и финансовите дела.

Скорпион

Астрологичната прогноза за декември определя месеца като особено подходящ Скорпионите да правят духовни търсения. Молитвите и духовните практики ги превръщат в сигурни хора, които могат да привлекат към себе си изпълненията на желанията си, особено в някои части на финансите въпреки трудностите. Астролозите съветват Скорпиона да помни, че няма несъвършени хора. Зодията трябва да се опази от негативните емоции. Въпреки някои пречки Скорпионите могат да намерят нови приятели – в интимен или само в житейски план.

Стрелец

Стрелецът в края на годината има нужда от засилване на енергетиката и жизнената активност. Може на пътя му да излязат някои пречки през декември, които ще изискват повече усилия и време. Но не си струва сега тази горда зодия да проси помощ от околните. Стрелецът е от бойците в зодиака и това е повод сам да си свърши работата, да се почувства самодостатъчен. Да не забравя за почивката. Особено в първите дни на декември отдихът ще се окаже много полезен. Смяната на обстановката помага на Стрелеца да влезе във форма и да поеме всяко, изпречило му се предизвикателство.

Козирог

Астролозите съветват Козирога първо през декември да се избави от мислите за миналото и смело да гледа напред. Колкото е възможно, да загърби обидите от миналото и да забрави за страховете си. Тогава светът ще се покаже в най-добрата си светлина за представителите на тази зодия, подчинена на елемента на земята. Не е добре да се стои на едно място, защото разположението на небесните тела не е в най-добрата си конфигурация за зодията. Сами по себе си трудностите няма да изчезнат, но положителната нагласа само може да помогне.

Водолей

Водолеят в последния месец на годината трябва да намери истинското си предназначение. Близките и приятелите могат да му помогнат за това. В силна позиция е, преди да започне ретроградният Меркурий, а след това на помощ му идва активността. Астролозите съветват Водолеите да не стоят на едно място – буквално и преносно. Движението е тяхното спасение. Занимание с физически активности в работата (когато е възможно) и повече спорт в почивката са само от полза. Да мислят по-атрактивни неща за работния си процес, пише "Телеграф".

Риби

Декември за Рибите е донякъде опасно време, но далеч не и във всяко отношение. В любовта представителите на зодията имат преимущество този месец. А чувството им за хумор може да ги опази от всяка ситуация. На оптимистично настроените Риби много ще им върви в любовта и интимните дела. В работата им помага природният чар и нерушимата вяра в себе си. Не е подходящо време за отдаване на съмнения и страхове, но пък това са типични неща за Рибите, заключават астролозите.

#астрология #зодии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници