Ето кои са най-полезните ядки за сърцето

Ето кои са най-полезните ядки за сърцето
A A+ A++ A

Ядките са природно съкровище, богато на ненаситени мазнини, фибри, витамини и минерали. Те са изключително полезни за здравето на сърдечно-съдовата система и спомагат за поддържане на здравословно тегло. С напредване на възрастта поддържането на крепко сърдечно здраве става все по-важно и включването на определени ядки в ежедневната ви диета може да бъде чудесен начин да поддържате здравето си. She Finds пише за това.

Д-р Блейн Тесфу подчерта важността на три вида ядки, които ще ви помогнат да станете по-стройни и здрави, допълва trafficnews.bg. Тесфу установи, че трите най-добри ядки за здравето на сърцето и тънката талия са бадемите, орехите и шамфъстъкът.

Бадеми

Бадемите се считат за отличен източник на хранителни вещества и са особено полезни за хора над 40 години, които искат да подобрят здравето на сърцето и ефективно да управляват теглото си. Бадемите, пълни с мононенаситени мазнини, помагат за поддържане на нивата на холестерола и здравето на сърдечно-съдовата система.

"Бадемите са богати на мононенаситени мазнини, които са свързани с по-ниски нива на LDL (лош) холестерол и намален риск от сърдечни заболявания. Те също така съдържат витамин Е, който действа като антиоксидант и помага за защита на сърцето", казва Тесфу.

Що се отнася до поддържането на здравословно тегло, Тесфу казва: "Въпреки че бадемите са с високо съдържание на калории, те могат да помогнат за регулиране на теглото, защото засищат. Фибрите, протеините и здравословните мазнини в бадемите ви помагат да се чувствате сити, като намаляват общия ви прием на калории. "

Орехи

Орехите са чудесна ядка за хора над 40 години, които държат на здравето и фигурата си. Орехите са пълни с омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване на възпалението и поддържат здравето на сърдечно-съдовата система. Тези здравословни за сърцето мазнини, съчетани със съдържанието им на фибри, имат двойна функция: насърчават усещането за ситост и помагат за регулиране на тегло.

"Орехите са уникален източник на алфа-линоленова киселина (ALA), вид омега-3 мастна киселина. Омега-3 са известни със своите сърдечно-защитни свойства, включително намаляване на възпалението и повишаване на холестерола. Орехите могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания", казва тя.

За по-тънка талия, "комбинацията от протеини, фибри и здравословни мазнини в орехите може да насърчи ситостта, което потенциално води до контрол на апетита и намаляване на леките закуски."

Шам-фъстъци

Шам-фъстъкът трябва да присъства в диетата на хора над 40 години. Тези богати на хранителни вещества ядки съдържат смес от ненаситени мазнини, фибри и растителни стероли, които заедно също помагат за понижаване на холестерола и поддържат сърдечно-съдовото здраве.

"Шамфъстъците са богати на калий, който може да помогне за регулиране на кръвното налягане. Те също така съдържат ненаситени мазнини, които помагат за подобряване на нивата на холестерола и намаляване на възпалението, благоприятствайки здравето на сърцето", казва Тесфу.

Тя добавя, че "шамфъстъкът е един от най-нискокалоричните ядки, а черупката му помага да се консумира съзнателно и да не се преяжда".

Обобщение

Експертът отбелязва и други полезни свойства на тези полезни ядки, които могат допълнително да подобрят общото благосъстояние. "И трите ядки са богати на полезни за сърцето ненаситени мазнини, които могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания чрез повишаване на холестерола и намаляване на възпалението. Бадемите, орехите и шамфъстъците са добри източници на диетични фибри. Фибрите подпомагат храносмилането, карат ви да се чувствате по-сити и може да помогне за контролиране на апетита, което прави контрола на теглото по-лесен", казва Тесфу.

Ядките съдържат и растителен протеин, който допринася за усещането за ситост и поддържането на мускулна маса. "Тези ядки съдържат различни витамини и минерали, като витамин Е, калий и магнезий. Ядките са засищаща и питателна закуска, която потенциално намалява консумацията на по-малко здравословни закуски, които допринасят за наддаване на тегло", казва Тесфу.

#ядки #сърце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници