Бойко Борисов: Подавам оставка, ако ...

Бойко Борисов: Подавам оставка, ако ...

фейсбук

A A+ A++ A

Ако отпадането на дерогацията влезе веднага, гарантирам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, ако мръдне – си давам оставка от партията, заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Темата за дерогацията влиза днес в пленарната зала, а вчера енергийната комисия отхвърли и двата проекта – на ГЕРБ и ДПС и на ПП-ДБ за датата, от която дерогацията да влезе в сила.

"Трябва да стъпим на това, което каза ЕК и европейският комисар – колкото може най-скоро да влезе в сила дерогацията. В никакъв случай „Продължаваме промяната-Демократична България“ не трябва да се притесняват, ако дерогацията влезе веднага", увери Борисов.

По думите му в тази некоалиция, докато всичко не се договори, нищо не е договорено. Така отговори на въпрос дали иска оставката на здравния министър Христо Хинков. Когато се договорим, данъчните закони, оръжието за Украйна – ще мине, подчерта лидерът на ГЕРБ.

За казуса „Пирогов“ отбеляза, че е системен играч, политик, и това, което според него трябва да се направи, ще стане по-късно днес - в здравна комисия да бъде изслушан директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. Пред всички партии, публично, на всички тези теми да отговори – така действа една правова държава, подчерта Борисов. Той се върна към избора на подуправител на НЗОК миналата седмица и споровете в пленарната зала. Тогава казах, че принципалът (здравният министър), който е избран от парламента и е имал нашето доверие, е по-добре да си прави обществените поръчки, припомни председателят на ГЕРБ. Вследствие на което той(министър Хинков) направи някакви действия, които сега всички ние се опитваме да си обясним, свързани със само една болница – „Пирогов“. После, когато се усетиха, че личи, че е много поръчково, пуснаха проверки и на другите болници, поясни Бойко Борисов.

По думите му вчера финансовият министър Асен Василев е дал рецептата за изход от с ситуацията и той я подкрепя. Аз не съм премиер, добави в отговор на въпрос дали министър-председателят трябва да поиска оставката на здравния министър Христо Хинков.

Асен Василев направи изявление пред медиите вчера заедно с председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев, направихме корекциите, това, което обещах, е да подкрепим 15% увеличение по европейска директива, въпреки съпротивата на част от нашите депутати, съобщи още лидерът на ГЕРБ. И увери, че изпълнява поетите от него ангажименти. Вчера, например, подкрепихме промените в закона за устройството на Черноморското крайбрежие на ПП-ДБ по молба на Кирил Петков, даде пример Борисов.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници