Гринго направил от малкото ромче престъпник: Лоренцо търгува с дрога-убиец?

Гринго направил от  малкото ромче престъпник: Лоренцо търгува с дрога-убиец?
A A+ A++ A

Лоренцо, синът на ромската фолкзвезда Софи Маринова, който през отминалия уикенд беше задържан за денонощие в ареста, след като полицаи откриха в джобовете му пакет кокаин, вече се е интегрирал трайно в софийския ъндърграунд, разкриват пред „Уикенд“ запознати с престъпната дейност на 21-годишния младеж.

Синът на Софи Маринова беше закопчан от ченгета от 5-то РПУ, спрели за проверка автомобил, шофиран от 36-годишния Васил Т. При проверка на документите на пътниците в колата било установено, че един от пасажерите – 26-годишен мъж, е издирван от МВР за серия от престъпления. При последвалия обиск на пътниците и возилото криминалистите откриха пакет с кокаин в джоба на Лоренцо, както и мелничка за стриване на марихуана.

Ден по-късно 21-годишния син на Софи Маринова беше пуснат на свобода и побърза да се „похвали“ в профила си в Инстаграм, захапал цигара с марихуана. „За всички, които четете новината – вярно е!“, демонстрира бабаитлък наглото цигане.

Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“ от ъндърграунда, Лоренцо не само употребява кокаин, но и сам пласира наркотици в столичните квартали „Христо Ботев“ и „Факултета“, като зарежда дрогата от люлинския бандит Любомир Велков – Носа.

32-годишния Любо Носа придоби популярност това лято, след като влезе в брутална улична схватка с братята роми Михаил, Анджело и Александър Бериша. Кървавата свада се разигра на улицата пред блок 204 в ж.к. „Люлин“, като Любо Носа беше пребит от средния от братята с албанска жилка – Михаил, а след това избяга, за да се върне на уличната арена минути по-късно, но зад волана на мощния си джип „Мерцедес“, с който умишлено блъсна Александър Бериша, чийто крак впоследствие беше ампутиран от лекарите от „Пирогов“.

Любомир Велков – Носа прекара няколко седмици в ареста, преди да бъде пуснат през есента под парична гаранция. Според източници на „Уикенд“ от люлинския крими контингент,

Любо Носа ръководи наркоорганизация, която пласира китайски синтетичен кокаин и амфетамин, а сред най-оборотните негови дилъри е синът на Софи Маринова.

„Лоренцо продава синтетична дрога в ромските квартали, заедно с още двама-трима мъже от етноса. Той е в полезрението на МВР от поне година, но до този момент не е бил залавян с голямо количество наркотици“, разкрива пред „Уикенд” запознат с крими дейността на 21-годишния наследник на Софи Маринова.

Според мълвата в ъндърграунда, кокаинът, пласиран от Лоренцо, е доста опасен за потребителите, тъй като в него имало примеси на фентанил, а и други неустановени синтетични вещества.

„Става въпрос за т.нар. „китайски кокаин“, който е наводнил пазара в България през последните няколко месеца. Дрогата достига у нас на цена от 25 000 евро за килограм, като се твърди, че е вкарвана от Хамбург от Любомир Велков – Носа и Тодор Давидов – Гринго, бившия мъж на Софи Маринова.

Кокаинът-менте се пласира в цялата страна, тъй като е значително по-евтин от южноамеририканската дрога. Смята се, че приемът на китайски синтетичен кокаин може да доведе до смърт заради опасните примеси. Отделно от това дилърите на дребно ниво допълнително размешват стоката, за да извлекат по-високи нива на печалба“, твърди източник на „Уикенд“.

Близки до Софи Маринова са на мнение, че синът й Лоренцо вероятно е влязъл в наркобизнеса покрай бившия си доведен баща Тодор Давидов – Гринго, който се занимавал с трафик на синтетичния китайски кокаин от Германия към България. Дрогата се укривала в тайници на автомобили - нов внос, доставяни от Гринго за български клиенти.

Софи Маринова се раздели официално с Гринго преди повече от година, но запознати със сложните им отношения твърдят, че Тодор Давидов е съумял да привлече към криминалните си дейности синът й Лоренцо. Певицата била категорично против заниманията на единствения си син, но била напълно безсилна.

Миналата есен Лоренцо беше обявен за издирване от МВР след разбит каналджийски канал край Бургас. Тогава полицията арестува 24-годишния Иван Стоянов, докато прекарва група от 9 сирийци край село Русокастро. Според показанията на задържания каналджия, той е бил нает от Лоренцо срещу 3000 лева, за да транспортира групата нелегални мигранти до София. Бежанците били натоварени в джип „Сузуки Витара“ в района на средецкото село Дебелт лично от сина на Софи Маринова, който обаче оставил наемника сам да докара мигрантите до София.

Лоренцо обаче така и не беше арестуван и не се сдоби с обвинения, макар да беше разпитван в МВР за участието си в трафик на бежанци. Според показанията му, той дал автомобил на свой познат, който му го поискал на заем за няколко дни, без обаче да подозира, че с возилото ще се извършва нелегален превоз на мигранти.

Неофициално се твърди, че Лоренцо е влязъл в бизнеса с трафик на мигранти под давлението на Гринго, който стоял начело на крими организация, прекарваща през България в посока Сърбия бежанци от Сирия и Афганистан, влезли нелегално от Турция. Според данните от приключилото вече разследване, бившият мъж на Софи Маринова прибирал по 2500 евро от всеки мигрант, за да го преведе през страната и през сръбската граница в района на Стрезимировци.

Гринго не участвал физически в трафика на бежанци, а наемал закъсали роми, включително от Етрополе – родния град на Софи Маринова, които товарят бежанците в микробуси и джипове в района около Малко Търново. Твърди се, че дясна ръка на Гринго бил музикант с прозвището Сашо Кавала, който уреждал на вербуваните трафиканти купени от автоморги в Перник микробуси и джипове, с които да бъдат превозени бежанците.

След случая от миналата есен обаче Гринго и синът на Софи Маринова преустановили бизнеса с трафик на бежанци, тъй като били поставени под наблюдение от МВР.

„Софи Маринова отдавна е изпуснала контрола над Лоренцо и не може да му влияе. Синът й иска да се занимава с престъпни дела и се движи само в компанията на оперативно интересни на полицията лица. Въпрос на време е да бъде арестуван и вкаран в затвора“, мрачно пророкуват познати на ромската фолкзвезда, пише "Хотарена".

#Гринго #Софи Маринова #Лоренцо #синтетична дрога

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници