Храна през прозореца и спане в кокошарник: Дете е живяло месеци наред в нечовешки условия

Храна през прозореца и спане в кокошарник: Дете е живяло месеци наред в нечовешки условия

pixabay

A A+ A++ A

7-годишно дете е живяло месеци наред в нечовешки условия. Твърди се, че то е било принуждавано да спи върху дъски в кокошарник в имота на пастрока си. Там е получавало и храна. Случаят е от Врачанско. Според сигнала, подаден до NOVA, детето е преживявало в тези условия повече от година.

Започнато е разследване за престъпление спрямо малолетно дете, извършвано в условията на домашно насилие. Това каза Камен Каменов - районен прокурор на Районна прокуратура - Враца по време на брифинг.

Разследването е започнато по подаден сигнал от Агенция за закрила на детето, заяви наблюдаващият прокурор по делото - Веселин Тодоров. И допълни, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на определено лице. Няма данни той да има криминални регистрации, с повдигнато обвинение е и е задържан за 72 часа, а от 12 декември е под постоянен арест. Грозят го от 3 до 10 години затвор. В рамките на Координационния механизъм за взаимодействие между институциите и организациите при работа в случаи на деца в риск с участието на прокуратурата са сформирани екипи от специалисти, съобщиха от обвинението.

Сигналът за престъплението е получен на 6 декември.

Социален работник заяви, че не е потвърдено дали детето е живяло година и половина в постройката извън къщата, но е потвърдено, че то действително е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор, както и че условията, в които е живяло, са потресаващи.

Детето е казало, че рядко се храни, а храната му се е подавала през прозореца на пристройката. Там не е имало и дрехи.

От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация. Оттам са заявили, че детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава. Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента то е настанено в семейството на роднини.

На този етап от разследването са събрани доказателства за това, че 31-годишният мъж е принудил момичето да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му.

Мъжът употребил сила и заплашване спрямо малолетното дете - нанесъл му побой, душил и му налагал наказание. Многократно момичето било затваряно само в помещение без елементарни битови условия - без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно.

В процес на установяване е периодът, през който е извършвано престъпното деяние. Проверява се съпричастността и на други лица.

#дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници