Дядо Коледовци яхват мотори из София в помощ на благотворителни каузи

Дядо Коледовци яхват мотори из София в помощ на благотворителни каузи
A A+ A++ A

За осма поредна година Сдружението на софийските мотористи организира мащабно коледно каране. Тяхна цел са подпомагането на различни социални каузи, усмивките и празничния дух на софиянци.

Тазгодишното коледно каране предстои утре. Мотористите ще бъдат преоблечени като Дядо Коледа, разказа пред БНР Георги Янчев от "Sofia Riders". Той посочи, че идеята е взаимствана от мотористи от Плевен, които правят такава инициатива отдавна.

По думите му всяка година се увеличават желаещите както за голямото коледно каране, така и в каузите. Янчев уточни, че не е нужно мотористите, които искат да се включат, да са техни членове:

"Всеки е добре дошъл. Изискването е да е облечен като Дядо Коледа, а за момичетата - като Снежанка, както и да е с изрядно превозно средство".

В предаването "Преди всички" Георги Янчев разясни и каква е каузата тази година:

"Тази година, заедно със Сдружение "Да дарим усмивка", с което работим, ще подкрепим онкоболните деца в УМБАЛ "Царица Йоана - ИСУЛ".

Сборният пункт е утре в 11 часа пред НИМ в Бояна. "Оттам тръгваме в 12 часа по Околовръстния път, спускаме се през "Младост", "Цариградско шосе", спираме на Патриарха и Витошка, където ще раздаваме лакомства на децата и ще украсим едно коледно дръвче", отбеляза той.

При влошена метеорологична обстановка и валежи обаче коледното каране ще бъде отменено.

#мотори #мотористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници