Слънчева, но студена неделя, без валежи

Слънчева, но студена неделя, без валежи

Рikist.com

A A+ A++ A

В последния ден на седмицата валежи няма да има. Облачността ще продължи да намалява и през повечето часове в неделя ще е слънчево над почти цялата страна. Ще отслабва и вятърът. Призори ще е студено, с температури до минус 8 – минус 9 в някои котловини на Западна и Централна България. В часовете следобед – между 2 и 7-8 градуса.

Приветлив и слънчев ден по планините с условия за зимни спортове по курортите. По-високо в планината температурите следобед ще са малко под нулата, в ниската планинска и предпланинска част – до 3-4 градуса над нулата. Ще духа осезаемо студен вятър.

Предколедната седмица ще върне усещането за ранна пролет. До сряда времето ще е слънчево с повишаващи се дневни температури. В Предбалкана, Лудогорието, по Черноморския бряг и долината на река Струма термометрите ще отмерят стойности, близки до 15 градуса. Към края на седмицата все пак ще премине атмосферно смущение с леко захлаждане и краткотрайни валежи от дъжд в равнините и сняг по планините. Бъдни вечер и Коледа обаче ще са без валежи и с температури малко над 15 градуса в обичайно топлите райони у нас.

Снимки и източник: НОВА

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници