ISW: Русия настъпва на три направления

ISW: Русия настъпва на три направления
A A+ A++ A

На 16 декември руските войски имат частичен успех близо до Бахмут, Авдеевка и Вербовое, се отбелязва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), цитиран от Украинская правда.

На 16 декември руските войски са провели локализирани настъпателни операции близо до Бахмут и са потвърдили настъплението си. Геолокационни изображения, публикувани на 16 декември, показват, че руските войски са напреднали на север от Хромово (западно от Бахмут).

Също на 16 декември руските войски са провели настъпателни действия близо до Авдеевка и са потвърдили настъплението си. Геолокационни изображения, публикувани на 15 декември, показват, че руските войски са напреднали към западните райони на индустриалната зона югоизточно от Авдеевка.

"Освен това на 16 декември руските войски продължиха контраатаките в западната част на Запорожка област и наскоро постигнаха малки успехи. Геолокационни изображения, публикувани на 15 декември, показват, че руските сили са направили малък напредък северозападно от Вербовое.

Украинските войски продължават сухопътните операции на левия бряг на Херсонска област на 16 декември.

Руски военни блогери твърдят, че украинските сили са се опитали да навлязат в гористи райони близо до Криник (30 км североизточно от град Херсон и 2 км от река Днепър) на 15 и 16 декември и че в района продължават тежки боеве.

Източник: Фокус

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници