8 грешки в стила, които безмилостно състаряват всяка жена

8 грешки в стила, които безмилостно състаряват всяка жена

pixabay

A A+ A++ A

Външният вид е важен за всяка жена. Много хора правят грешки, които ги състаряват, но не го забелязват. Специалистите ни обясняват какви са те.

Внимавайте с прекалено големи дрехи
Ако искате да изглеждате млади, по-добре е дрехите в горната част да са по-свободни, а панталоните да са тесни или дори прилепнали. Същото важи и за обратната ситуация. Ако долната част е широка, тогава горната трябва да е тясна. Нарушаването на пропорциите състарява.

Внимавайте с правилния цвят
Много е важно аксесоарите да са избрани в правилния цвят. Доста жени понякога ги избират точно в цвета на дрехите, създавайки монотонен образ. Това няма да ви направи да изглеждате по-млади.

Старомоден стил
Знаем, че модата има тенденция да се завръща. Ако сега е модерно да се обличаш така, както си се обличал преди 20 години, тогава всичко е наред. В противен случай се разкривате като човек от предишни поколения.

Бебешки дрехи
За момичета, които са на 18 години, може да е добро, но ако сте на тридесет или дори четиридесет и се обличате като тийнейджърка, просто изглежда ужасно. Това определено ще изплаши мъжете.

Тъмно червило
Тъмните цветове на червилото ви карат да изглеждате по-стари. Разбира се, това не винаги е така, но в повечето случаи добавя поне 5 години към възрастта.

Не се усмихвате
Не винаги всичко в живота е гладко и не винаги сме щастливи, но това не означава, че не трябва да се усмихваме. Експерти са провели прост експеримент - на някои хора били показани снимки на жени без усмивка на лицето, а на други - същите жени, но усмихнати. Участниците били помолени да преценят приблизително възрастта на дамите. В повече от 80% от случаите като по-млади са определени тези жени, които били усмихнати.

Изобщо не носите грим или носите много ярък грим
И двете възможности не са добри. Трябва да има грим, но не прекалено вулгарен и биещ се на очи. Умереността е много важна. Излишният контраст ви кара да изглеждате състарени.

Старомодни очила
Много хора подценяват значението на избора на правилните рамки. Ако вашите не са модерни и на всичко отгоре не отговарят на типа ви лице, това визуално ще увеличи възрастта ви. Изберете модерни рамки, а „очилата на баба“ приберете в скрина.

#жена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници