Нургюл Салимова е избрана за спортист на годината в Бургас

Нургюл Салимова е избрана за спортист на годината в Бургас
A A+ A++ A

Вицешампионката от Световната купа по класически шахмат за жени и европейски шампион с дамския национален отбор на България Нургюл Салимова и нейният треньор Живко Жеков от шахматен клуб "Бургас 64" бяха избрани за "Спортист и треньор на годината" в тазгодишното издание на класацията, организирана от Община Бургас, съобщиха от администрацията в морския град.

Отличието ѝ бе връчено на церемония в Културния дом на НХК. Като нейни подгласници в класацията бяха отличени състезателката по художествена гимнастичка Женина Трашлиева от СКХГ “Черноморец“ Бургас, която зае втората позиция, както и плувецът Цанко Цанков – на трето място.

Специални награди получиха младата футболна надежда Йоана Станкова, отличена за спортните успехи, които бележи като състезател в Италия, както и организаторите на 89-ата галавечер от международната професионална организация по К1 в света – GLORY, която се проведе в Бургас по-рано тази година.

В категорията "Спортист с увреждания" на първо място се нареди Валентина Марчева от спортен клуб "Джавелин" с треньор Есмерай Ибрям. Отличието "Отбор на годината" спечели волейболен клуб Нефтохимик 2010 - шампион на България за мъже, а наградата за "Млад талант" бе присъдена на Пламена Георгиева от Спортен брейк клуб "Бляк стайл скуад" с треньор Христо Андонов.

Отличените спортисти и техните треньори в общо четири категории получават парични премии от Община Бургас. Номинациите се излъчват от спортните клубове, а в гласуването участват спортните журналисти на бургаските медии.

Наградите връчи кметът Димитър Николов, а церемонията уважиха още изявени спортисти като Антон Коджабашев, Стефан Иванов, Янчо Павлов, Дончо Жеков, Ирена Бакалова, Рашко Ломски, Теодор Карастоянов, Пламен Крумов, Милен Георгиев.

#Нургюл Салимова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници