Кметът на Пазарджик се похвали: Бачкахме денонощно и извоювахме 43 млн. лв. за важни проекти

Кметът на Пазарджик се похвали: Бачкахме денонощно и извоювахме 43 млн. лв. за важни проекти
A A+ A++ A

Новият кмет на Пазарджик Петър Куленски с важни новини за града и околията:

Първите 43 милиона лева за благоустройството на Пазарджик!

В последния месец работихме денонощно, за да подготвим ключови проекти, за които можем да привлечем нужните ни ресурси от държавата.

Щастлив съм да споделя, че успехите са налице, като в гласувания вчера Закон за държавния бюджет за 2024 г. са предвидени средства за реализацията на следните проекти в Община Пазарджик:

Пълно реновиране на кв. Марица – Болницата - междублокови пространства, улици, тротоари, детски площадки.

Доизграждане на канализацията на с. Ивайло.

Реконструкция на главните колектори на промишлената зона на Пазарджик.

Изграждане на канализационна помпена станция за отпадните води на с. Добровница.

Реконструкция на тласкателен водопровод на с. Величково.

При встъпването ми в длъжност за мен беше изключително неприятно да открия, че в общината има едва 5 проекта, от които САМО два с разрешение за строеж, което попречи за пълноценното усвояване на предвидените в бюджета средства.

Ето защо се заехме да подсигурим средства от държавния бюджет, с които да проектираме важни точки за Пазарджик, сред които:

Пълно благоустрояване на междублоковите пространства, улиците, тротоарите и детските площадки на кв. Ябълките и кв. Широк център.

Пълна реновация на ВиК мрежите, асфалтиране, тротоари, паркоместа, озеленяване, велоалеи (според възможността) по ключови за Пазарджик пътни артерии - бул. Георги Бенковски, бул. България, бул. Христо Ботев, ул. Пловдивска, ул. Ген Гурко, ул. Димчо Дебелянов, ул. Ал. Батенберг, Ивайловско шосе, които да реализираме през 2025 и 2026-та година.

Изграждане на канализация на с. Мокрище.

Още средства ще бъдат привлечени и защитени адекватно и през 2024-та, за да отидат точно там, където има най-голяма нужда, с реален контрол върху качество на изпълнението и в условия на пълна отчетност по разходването на средствата. Пари ще има достатъчно за всичко, но само когато има абсолютна финансова дисциплина колко, къде и как се инвестира.

Новата година ще ни донесе значително по-бърз тласък на всички нива на модернизацията на Пазарджик. Ще информирам във всеки един етап как прогресираме – Община Пазарджик има нова енергия и тя вече започва да работи за хората на Пазарджик така, както всички заслужаваме да виждаме.

#Петър Куленски #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници