Освободиха четирима от моряците от "Верила"! Стана ясно защо корабът е бил съмнителен

Освободиха четирима от моряците от "Верила"! Стана ясно защо корабът е бил съмнителен
A A+ A++ A

Четирима от задържаните моряци във връзка с кокаина, намерен на кораба "Верила", бяха освободени днес и са върнати обратно на борда, съобщи БНТ. Към тях няма повдигнати обвинения. Двама от общо шестимата задържани остават в ареста. Разследването във връзка с голямото количество наркотици продължава.

Двамата, които остават ареста, са на 32 и 35 години и застават пред съда по случая със задържания кораб "Верила", съобщава ирландският Irish Times. Плавателният съд, собственост на БМФ на братя Домусчиеви, е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.

Друго ирландско издание - Irish Sun - цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти. Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти. Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.

По информация на източник на БНТ освободените днес четирима моряци са върнати обратно на борда на кораба. Ирландските власти са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.

По-рано от МВР заявиха за БНТ, че трима от задържаните общо 6 български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.

#братя Домусчиеви #кораб Верила #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници