Братя Домусчиеви си измиха ръцете с моряците, трима от тях са кримки

Братя Домусчиеви си измиха ръцете с моряците, трима от тях са кримки
A A+ A++ A

Трима от задържаните на кораба „Верила“ са криминално проявени. Те имат "известни прояви" на територията на България – за кражби, увреждане на имущество. Това разкри пред Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев.

Шести наш моряк беше арестуван вчера от полицията, разследваща залавянето на 500 кг кокаин на българския товарен кораб „Верила“ в Лимерик. Преди това бяха задържани петима наши моряци на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Те се разследват за контролиран внос на наркотици.

Кокаинът беше открит на борда на кораба, който пътува под малтийски флаг и бе задържан в сряда в ирландско пристанище Лимерик. Екипажът е от 17 българи и един украинец."Верила“ е собственост на Параходство „Български морски флот“, собственост на братя Домусчиеви. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

"Параходство български морски флот" излезе с позиция за задържания в Ирландия кораб "Верила":

"Параходство Български морски флот" АД е информирано от Властите в Ирландия, че продължава специализираната полицейска акция по претърсване на кораба. Към момента шестима члена от екипажа са арестувани. Ръководството на „Параходство Български морски флот“ АД изразява готовност да окаже пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина, като се надява по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят съответните наложени наказания", се казва в позицията.

Общо-взето чрез тази лаконична позиция БМФ си измива ръцете с моряците на борда.

#кораб Верила #братя Домусчиеви #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници