Нострадамус вещае природни катаклизми и епоха, раздирана от войни

Нострадамус вещае природни катаклизми и епоха, раздирана от войни
A A+ A++ A

Поет, астроном, лекар и пророк, Нострадамус е направил много смразяващи предсказания за света, които все още се анализират днес. Ето какво прогнозира той за 2024 г. Приживе Нострадамус е известен като "чумния доктор" и като астроном в родната си Франция.

Но името му е известно по целия свят благодарение на публикуването на "Предсказанията" (Les Prophéties) от 1555 г. – огромна колекция от стотици четиристишия (групирани в столетия, или центурии), за които той твърди, че предлагат дълбока представа за събитията, които ще засегнат човечеството до 3797 година.

Пророчествата на Нострадамус са загадъчни и скептиците твърдят, че е лесно да се тълкуват неговите предсказания така, сякаш той вярно е предвидил определени събития. Наистина, когато става дума за неговите прогнози за 2024 г., не са необходими много усилия, за да се съпоставят думите му с това, което вече се случва на световната сцена, и да се заключи какво е смятал, че може да се случи. Ето четири от прогнозите за 2024 г., които анализаторите са извадили от неговите писания.

Катастрофални суши и наводнения

"Сухата земя ще стане по-суха", предсказва той в едно четиристишие, и "ще има големи наводнения". Ако тези видения са верни, през 2024 г. ни очакват още по-катастрофални климатични събития, отколкото сме преживявали.

Виденията на Нострадамус за бъдещето са библейски по своите образи, особено когато става дума за изображения на края на света. И подобни изображения, колкото и фантастични да са често, станаха по-правдоподобни през последните години с настъпването на климатичните промени.

Както се отбелязва от няколко анализатори, по-ранните четиристишия на Ностадамус със сигурност полагат основата за свят, изправен пред катастрофалните последици от глобалното затопляне, и 2024 г., изглежда, няма е по-различна.

Няколко тълкуватели на центуриите на Нострадамус посочват четиристишие, описващо кипящи морета, реки и езера, заедно с предсказанието за "голяма суша". Те предполагат, че това е свидетелство, че пророкът е предсказал изменението на климата, водещо дотам, че по-голяма част от Земята ще стане негодна за живот за хора и животни. Наистина, научният консенсус твърди, че повишаващите се температури на морето са заплаха за морския живот, което означава, че предсказанието на Нострадамус не е толкова налудничаво, колкото може да изглежда на пръв поглед. Междувременно научни прогнози като Smart Rain наистина прогнозират суша за 2024 г., особено в Северозападните Съединени щати.

Епоха, раздирана от войни

През февруари 2022 г. Русия нахлу в Украйна, вдигайки напрежението до най-висока точка след Кубинската ракетна криза. Въпреки че Русия привидно очакваше нейната съседка да бъде превзета за няколко дни, с подкрепата на Запада Украйна показва забележителна съпротива и конфликтът изглежда малко вероятно да бъде разрешен скоро. През есента на 2023 г. Израел обяви война на "Хамас" след брутална атака срещу израелски цивилни, довела до интензивни бомбардировки на Ивицата Газа и хиляди смъртни случаи.

Анализаторите на центуриите на Ностранамус твърдят, че четиристишията му предсказват по-нататъшен конфликт за 2024 г., като пророкът изрично предвижда, че ще се състои огромна морска битка. "Борба и морска битка. Червеният противник ще побледнее от страх / поставяйки в ужас великия океан."

Някои, включително The Jerusalem Post, твърдят, че четиристишията сочат конфронтация между Китай и НАТО, което в светлината на анализа на Рединг би предполагало зората на нов китайско-руски пакт. Други обаче смятат, че това отново е препратка към изменението на климата и че червеното в този случай може да означава Слънцето и глобално събитие, свързано с него.

В "Нострадамус: Пълни пророчества за бъдещето" Марио Рединг подчертава четиристишие, описващо "катастрофална" война, която според него е предизвикана от две "велики" съюзнически сили.

Управлението на крал Чарлз III ще приключи?

Британската монархия загуби кралица Елизабет II през 2022 г. Тя си отиде на 96-годишна възраст (което The Jerusalem Post твърди, че Нострадамус вярно е предсказал). Чарлз III е новият крал, но британските кралски особи трябва да очакват повече катаклизми през 2024 г., поне според "Нострадамус" на Марио Рединг.

След редовете, предсказващи "катастрофална война", четиристишието предвижда: "Скоро след това нов крал ще бъде помазан / който за дълго време ще успокои земята". Някои тълкуват това, че Чарлз ще избере да абдикира и ще направи път на монарх, който може да се радва на дълголетие, въпреки че според друго четиристишие крал ще бъде принуден да слезе от трона.

"Кралят на островите", който има спорен развод, "изгонен насила" и който е заменен от "човек, който няма да има белег на крал". Някои смятат, че това се отнася за крал Чарлз и неговия син Хари (според Irish Examiner, който между другото споменава и пророчества на баба Ванга, според които Путин ще бъде убит).

Нов папа ще създаде хаос

Възможно е не само британското кралско семейство да види важна смяна на караула през 2024 г. Според някои източници Католическата църква също ще види появата на нова фигура

. Папа Франциск I ще навърши 88 години през декември 2024 г., той зае най-високия пост във Ватикана през 2013 г. след оттеглянето на своя предшественик. Редовете, подчертани от Irish Examiner, обаче предсказват смъртта на папата и заменянето му от "римлянин на добра възраст".

Въпреки че може да се спори, "римлянин" в този случай се отнася до самата църква. "Със смъртта на много стария понтифекс / римлянин на добра възраст ще бъде избран", пише той.

Старите папи изглеждат лесни за прогнозиране, но интересното е, че той описва този нов енергичен папа като човек, който ще "отслаби виждането му". Въпреки това не всичко трябва да е обречено и мрачно, може би това означава, че нови и прогресивни промени могат да доминират в нови църковни правила.

Въпреки че Нострадамус е известен със стотиците странни предсказания, те не се тълкуват по един и същи начин, нито се отнасят към един и същ период от време от анализатори. Четиристишието, подчертано от Irish Examiner, например се появява и в "Нострадамус" на Марио Рединг, само че този път се казва, че се отнася до 2056 г.

Дори в пророчествата, изглежда, нищо не е написано на камък.

Източник: Actualno.com

#Нострадамус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници