Нургюл Салимова четвърта в света на бърз шах!

Нургюл Салимова четвърта в света на бърз шах!
A A+ A++ A

Нургюл Салимова завърши на четвърто място на световното първенство по бърз шах в Самарканд, като остана на 0,5 точки от медалите.

В последния ден тя завърши наравно от Анастасия Горячина (Русия) с черните. Двете се срещната и на финала на световната купа, като тогава рускинята победи. След това Селимова победи с белите Миаои Лу (Катай) и направи равен с черните с друга китайка Мо Жай. Така събра 8 точки. Пред нея бяха само Анастасия Бондарук (Русия), Хумпи Конеру (Индия) и Тинжие Леи (Китай), които са 8,5 точки и разпределиха медалите по допълнителни показатели.

Антоанета Стефанова зае 29-ото място на световното. Тя допусна две загуби - от Миаои Лу (Китай) с белите и Дженифър Лу (САЩ) с черните, след което победи с белите Умида Омонова (Узбекистан) и събра 6,5 точки.

На 46-о място с 6 точки завърши Гергана Пейчева, която надви с белите Гулрухберин Тахиржанова (САЩ), а след това и Бела Хотенашвили (Грузия). В последната си партия обаче падна с черните от Динара Вагнер (Германия).

С 6 точки завърши и Надя Тончева, която е на 52-о място. Тя загуби с черните от Александра Костенюк (Швейцария), след това победи грузинката Сафио Гветадзе и рускинята Варвара Полякова.

#Нургюл Салимова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници