Къде ще са концертите за Нова година в различните градове

Къде ще са концертите за Нова година в различните градове
A A+ A++ A

С празник под звездите на централния площад "Свобода" в Силистра ще посрещнат новата 2024 година, съобщават от местната община. В полунощ ще има заря, а празничната програма започва в 00:30 ч. на 1 януари. В нея участие ще вземат естрадния певец Йордан Марков и Ансамбъл за народни песни и танци "Силистра".

Сливен ще посрещне 2024 година с общоградско веселие "Заедно в Новогодишната нощ”. Тържеството започва в 22:45 часа на площад "Цар Освободител" с участието на Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен, Славка Калчева и група "Фанданго". Ще има празнични илюминации в полунощ, както и почерпка с вино и баница с късмети.

Празничната програма в Търговище на централния площад "Свобода" ще започне в 23:00 ч. с рок изпълнения на Тома Здравков и неговата банда, а в първите минути на новата година ще има фолклорна програма с участието на Петя Панева.

В Ямбол 2024-та година ще бъде посрещната с песните на "Тоника СВ" и танците на ансамбъл "Гергьовден". Концертът е с начало от 23:00 часа на централния площад. Ще има и празнични фойерверки по случай настъпването на новата година.

Община Благоевград няма да включи заря в празничната програма в новогодишната нощ. Празничният концерт на площад "Георги Измирлиев" започва в 23:00 ч. с участието на изпълнителите Малин Домозетски, Милена Пищолска с артисти от ансамбъл "Пирин", Георги Илиевски и Иван Радев.

Новогодишната програма в Шумен със заря и музика ще започне в 22:30 часа на 31 декември на открита сцена в парка до сградата на общината. Програмата ще бъде открита от групата "Юпитер 7", а след полунощ ще се включи оркестър "Калофер" от Карлово с традиционното Дунавски хоро и богата фолклорна програма.

За София:

Новогодишният концерт на площад „Батенберг“ ще започне на 31-ви януари от 21:30 и ще продължи до 01:00 след полунощ. На концерта ще има само светлинно шоу, но не и фойерверки, за да не се смущават животните, децата и хората с увреждания. Това съобщиха на брифинг пред медиите организаторите на мероприятието.

За празничното настроение на публиката ще се погрижат изпълнителите от „Остава“, „Тангра“, ViliDJ Brazz & Брас бенд, младата талантлива изпълнителка Криста, Дони и Нети и Иво Папазов-Ибряма с оркестър „Тракия“.

Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община, предупреди, че граждани във видимо нетрезво състояние няма да се допускат, както и такива, които носят със себе си пиротехника, стъклени бутилки и оръжие.

От СДВР разясниха пред медиите, че ще бъдат изградени шест контролно-пропускателни пункта, а за безопасността на посетителите ще бдят около 200 полицейски служители. От столичната полиция напомниха също така, че на концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица без придружител.

От брифинга стана ясно още, че пътното движение ще бъде преустановено около 16 ч заради изграждането на сцената на площад „Батенберг“.

В новогодишната нощ столичният градски транспорт ще работи с удължено работно време.

#Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници