Ето какво ни очаква в света на спорта през 2024 година

Ето какво ни очаква в света на спорта през 2024 година
A A+ A++ A

2024 година се очертава да бъде пълна със спортни емоции, като безспорно царицата в програмата е Лятната Олимпиада в Париж. През годината ще се насладим и на много футбол, като ще станем свидетели на множество континентални първенства - Европейско, Копа Америка, Купата на африканските нации и Купата на Азия. Нека видим само част от големите спортни събития през 2024 г.

Купата на Азия

Купата на Азия по футбол стартира на 12-ти януари и приключва на 10-ти февруари.

Купата на африканските нации

Купата на африканските нации ще се проведе в Кот Д’Ивоар като действащ шампион е Сенегал. Турнирът започва на 13-ти януари и завършва на 11-ти февруари.

Турнирите от Големия шлем

В света на тениса погледите са насочени най-вече към турнирите от Големия шлем и Олимпийския турнир, който ще се проведе на кортовете на Ролан Гарос. Първият от 4-те мейджъра наближава, като Australian Open ще се проведе от 14-ти до 28-и януари. След това се отправяме към Париж между 20-ти май и 9-ти юни. Следва Уимбълдън между 1-и и 14-ти юли, преди сезонът в турнирите от Големия шлем да завърши с US Open между 26-ти август и 8-и септември.

Младежки зимни олимпийски игри

Южнокорейската провинция Кануън-до ще приеме четвъртите Зимни младежки Олимпийски игри. Форумът ще се проведе между 19-ти януари и 2-и февруари, като ще се използват вече съществуващите съоръжения от Олимпиадата в Пьончан през 2018 г.

Световно първенство по водни спортове в голям басейн

Световното първенство по водни спортове в голям басейн през 2024 г. ще се проведе в Доха, Катар, от 2-и до 18-ти февруари 2024 г. Първоначално шампионатът трябваше да се проведе през ноември 2023 г., но заради множеството отлагания на шампионата във Фукуока, Япония заради Ковид пандемията, планетарният форум бе изместен за тази година.

Супербоул

На 11-ти февруари ще се проведе Супербоул 58. Най-важният двубой в американския футбол за първи път ще бъде в Лас Вегас.

Сезонът във Формула 1

Има ли кой да спре Макс Верстапен към 4-та Световна титла? Сезонът във Формула 1 стартира на 2-и март в Бахрейн и завършва на 8-и декември в Абу Даби.

Трите големи обиколки в колоезденето + Световно първенство

Както обикновено ще станем свидетели на трите големи обиколки в шосейното колоездене - Джирото, Тура и Вуелтата. Обиколката на Италия започва на 4-ти май и завършва на 26-ти. Обиколката на Франция започва малко по-рано от обикновено, на 29-ти юни и приключва на 21-и юли в Ница. За първи път Турът няма да финишира в Париж като промяната се налага заради Олимпийските игри. Последната голяма обиколка, Вуелтата, ще се проведе между 17-ти август и 8-и септември. Освен трите големи обиколки и Олимпиадата, ще се проведе и Световно първенство в шосейното колоездене. То започва на 21-и септември и завършва на 29-и.

Световно първенство по хокей на лед

Чехия ще приеме Световното първенство по хокей на лед като турнирът започва на 10-ти май и приключва на 24-ти.

Финалите на Европейските клубни турнири

На 1-и юни митичният стадион “Уембли” отново ще приеме финалът на Шампионската лига. Последният мач в Лига Европа ще се проведе в Дъблин на 22-и май, а финалът на Лигата на конференциите е на 29-ти май на стадион “Агия София” в Атина.

Европейското първенство по футбол в Германия

Между 14-ти юни и 13-ти юли футболът в Европа ще бъде концентриран в Германия, където ще се проведе континенталният форум. Може ли Италия да задържи короната си или ще видим друг шампион?

Копа Америка

От 14-ти юни до 13-ти юли в САЩ ще се проведе 48-ото издание на Копа Америка. Могат ли Лионел Меси и Аржентина да защитят титлата, която спечелиха на Маракана през 2021 г?

24 часа на Льо Ман

На 15-ти и 16-ти юни ще се проведе 92-ото издание на 24-те часа на Льо Ман.

Финали на НБА и Купа Станли

През юни месец ще се проведат финалите в НБА и за Купа Станли.

Летни Олимпийски игри в Париж

Най-голямото спортно събитие през 2024 г. безпорно са Летните Олимпийски игри в Париж. Форумът започва на 26-ти юли и приключва на 11-ти август.

Летни Параолимпийски игри

Летните Параолимпийски игри ще се проведат в Париж като стартират на 28-и август и приключват на 8-и септември

Олимпиада в шахмата

Будапеща ще приеме 45-ата Олимпиада в шахмата между 10-ти и 23-ти септември.

Световните серии в бейзбола

Както обикновно шампионът в МЛБ ще се определи в края на октомври.

America's Cup

Това е най-голямото състезание във ветроходството, като е и най-старата международна надпревара в който и да е спорт. През 2024 г. ще се проведе 37-ото издание.

Световно първенство по вдигане на тежести

Световното първенство по вдигане на тежести ще се проведе в Бахрейн между ноември и декември.

Световно първенство по плуване в малък басейн

Планетарният форум по плуване в малък басейн ще се проведе между 10-ти и 15-ти декември в Будапеща.

#спорт #Олимпиада #Париж #Евро 2024

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници