За пръв път от 3 декади: Microsoft въвежда в клавиатурата нов клавиш Copilot за изкуствения интелект

За пръв път от 3 декади: Microsoft въвежда в клавиатурата нов клавиш Copilot за изкуствения интелект
A A+ A++ A

Технологичният гигант Microsoft обяви в четвъртък, че ще въведе нов клавиш на клавиатурите на компютри с Windows 11, който да служи като директна команда към инструмента на компанията - помощник с изкуствен интелект Microsoft 365 Copilot.

Това бележи първата значителна промяна в клавиатурата на компютър с Windows от почти три десетилетия и означава монументална промяна, внедрявайки ИИ (AI) възможности в цялата основна система на Windows и хардуера.

Клавишът Copilot, който ще се намира отдясно на клавиша "интервал", е първата промяна в клавиатурната подредба на Windows, откакто Microsoft добави клавиша Windows/Start през 1994 г., подчертавайки ангажимента на компанията към изкуствения интелект.

Хардуерните партньори на Microsoft ще покажат компютри с Windows 11 с клавиша Copilot през следващите дни на технологичната конференция CES (Consumer Electronics Show) и с течение на времето това ще стане задължителна функция.

Зададен за дебют в края на февруари, "клавишът Copilot се присъединява към клавиша Windows като основна част от клавиатурата на компютъра и когато бъде натиснат, новият клавиш ще извика Copilot в в Windows, за да направи безпроблемно ангажирането на Copilot в ежедневните дейности", се казва в изявление на компанията.

Прекият път чрез този клавиш ще помогне на потребителите да създават изображения, да пишат имейли и да обобщават текст с помощта на изкуствения интелект.

#Майкрософт #Microsoft #изкуствен интелект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници