ВИДЕО Изплуваха нови подробности за Мис Силикон, която джигитира с 256 км/ч и не я е еня за знаците

ВИДЕО Изплуваха нови подробности за Мис Силикон, която джигитира с 256 км/ч и не я е еня за знаците
A A+ A++ A

Българската инфлуенсърка Катрин Йорданова предизвика гневни реакции заради своето видео, в което шофира с близо 260 км/ч по магистрала "Тракия". На кадрите се вижда, че тя подминава два ограничителни знака за скорост и предупреждения от навигацията.

Йорданова е „Мис Силикон“ за 2022 г. и не за първи първи път шофира безразсъдно. В профила ѝ в социалните мрежи има поне пет видеа, в които младата дама снима и кара с висока скорост.

„Това не е първият случай, в който тя шофира и заснема клипове, разговаря с нейната аудитория, което е опасно. При това момиче действително е рецидив. Това е опасен маниер на поведение.

Секунда невнимание води до пътнотранспортно произшествие. Градските автомобили не са подготвени за това да се удариш с 200 км/ч и да ти няма нищо. Автомобилът от клипа не е такъв, който би издържал по нашите пътища“, казва Диана Русинова, Европейски център за транспортни политики, пред bTV.

Публикуването на такъв клип в социалните мрежи има негативен ефект върху потребителите и особено младите, казва Диана Русинова.

„Много млади хора се подвеждат и смятат, че щом тя може, значи всички други могат, а не може. Опасно е не само за теб, а за всички останали на пътя“, допълва тя.

Какво е чувството да караш с 260 км/ч?

„При някои хора, ако лентата им е 4-метрова, когато вдигнат 260 км/ч се смалява и става по-тясно. При всеки е различно. Не препоръчвам на никой да кара с толкова, пътят не е писта. Това е много опасно. При скорост от 260 км/ч караш с една ръка, не можеш да реагираш по смъртно. С тази една ръка най-много да направи още по-голямо произшествие. Като състезател имам удар с 200 км/ч, знам какво е и не го препоръчвам на никого“, обяснява автомобилният състезател Иван Влъчков.

Георги Фиков, който е добре познат на полицията и медиите с дрифтовете си по жълтите павета, се извини за своето поведение на пътя.

„Случвало се е да съм правил грешки, за което съм разбрал, но най-тежкото е, че съм го изпитал на собствен гръб. Претърпял съм тежка катастрофа, след която най-пострадалият бях аз, но само с натъртвания и леки травми. След ситуациите на жълтите павета нямам никакви нарушения. Целият проблем според мен е, че в България няма къде да можем да даваме газ и да си пробваме колите“, разказва Георги Фиков.

Затова се работи за изграждане на места, в които шофиране с висока скорост да бъде в контролирана среда.

#Мис Силикон #джигит #Катрин Йорданова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници