Малко му е! 15 г. зад решетките за педофил, изнасилил 6-годишно момченце

Малко му е! 15 г. зад решетките за педофил, изнасилил 6-годишно момченце

Pixabay

A A+ A++ A

36-годишният Борис от Варна получи присъда от 15 г. затвор за изнасилване на 6-годишно момче.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. На 3 септември 2022 г. осъденият първо блудствал с детето, а след това го изнасилил. Окръжен съд – Варна присъди наказание 15 години „лишаване от свобода" при строг режим на изтърпяване.

На 3 септември 2022 година, малко след 19 ч., в ж.к. "Вл. Варненчик" във Варна баща ремонтирал автомобила си пред блока, а в близост малкият му син карал тротинетка. Борис П. наблюдавал детето. Когато то излязло от полезрението на своя родител го завел в храстите наблизо и извършил престъпленията спрямо момчето.

Когато то се върнало при баща си, той забелязал, че на разстояние от детето му стои Борис П. Детето веднага разказало за случилото се. Родителят подал сигнал на телефон 112, а извършителят бил задържан на място от екип на полицията.

Мъжът беше признат за виновен и за това, че на същата дата извършил полово сношение с детето, като за това престъпление присъдата му е 6 години затвор. От двете наказания 36-годишният мъж ще търпи по-тежкото, а именно 15 години „лишаване от свобода".

По време на съдебното следствие, подсъдимият не се призна за виновен, съобщават от пресцентъра на съда. Защитникът му пледирал пред съдебния състав, че Борис П. страда от психическо заболяване и не следва да носи наказателна отговорност.

Заключенията обаче на двете назначени съдебно-психиатрични експертизи, обаче са категорични, че подсъдимият е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

В хода на съдебното следствие са били изслушани и вещите лица, изготвили ДНК и съдебно-медицинските експертизи. Събрани били достатъчно доказателства, уличаващи 36-годишният Борис в извършването на престъпленията.

Мъжът е бил съден и преди за няколко сексуални посегателства.

#затвор #педофил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници