Студът продължава, жълт код за ниски температури в половин България

Студът продължава, жълт код за ниски температури в половин България

НИМХ

A A+ A++ A

Облачността постепенно ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух, посочват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури е обявен в 13 области на страната - София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. В тези райони се очакват минимални температури от -9 до -14 градуса. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m ще е около минус 3°, на 2000 m - около минус 9°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус 5° и максимални - между минус 3° и 2°. В неделя ще започне затопляне.

#зима сняг #първи сняг #слаб сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници