Братя роми избиха рибата в съда - не знаят кога са родени и не успели да завършат и 1-ви клас

Братя роми избиха рибата в съда - не знаят кога са родени и не успели да завършат и 1-ви клас
A A+ A++ A

Двамата братя роми - Стефан (37) и Илия Атанасови(24), които са подсъдими за нападение над полицаи на годеж в Столипиново, трудно участваха в съдебното производство, което се води срещу тях. На днешното дело в Районен съд-Пловдив стана ясно, че те не знаят кога са родени, не знаят на коя улица живеят в Столипиново, а единият Атанасов заяви, че не е успял да завърши и първи клас. Тяхната комуникация със съдия Георги Гетов беше доста сложна, защото не разбираха какво точно им говори той.

Въпреки това, защитата им адвокат Димитър Будаков се опитваше да им съдейства и ги помоли да обещаят, че повече няма да нападат полицаи.

Колегите от ТрафикНюз припомнят, че срещу Атанасови са повдигнати две обвинения. Едното е за това, че на 24 септември 2023г. в съучастие са причинили лека телесна повреда на полицай, при изпълнение на службата му.Второто обвинение срещу двамата е, че на същата дата са извършили непристойни действия, с които грубо са нарушили обществения ред. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си.

Вечерта на 24 септември 2023 г. на улица в Столипиново било организирано тържество – годеж, като на самата улица имало разположени маси с украса и червен килим, бил нает и ди-джей. Гости и присъстващи на тържеството били общо около 300 човека. Около 21:45 ч. в ОДМВР Пловдив били подадени няколко сигнала за силна музика и шум от тържеството, като за проверка на сигнала на мястото бил изпратен дежурен автопатрул от двама полицаи.

Според обвинителния акт, след като пристигнали разпоредили да се спре музиката. Двамата полицейски служители се намирали в служебния автомобил, на който били отворили прозорците. В този момент до патрулката се приближил Стефан, който отворил предна лява врата и започнал да дърпа навън пострадалия, хващайки го за левия лакът и крещейки „сега ще видиш ти“. Пострадалият разпоредил на по-възрастния подсъдим да спре с крясъците и да застане на място и тръгнал да излиза от автомобила, с намерение да задържи обвиняемия.

Последният обаче оказал съпротива като ударил полицейския служител с юмрук в областта на гръдния кош, бутнал го и го съборил на земята. В този момент на място пристигнал и Илия Атанасов, който нанесъл удар с ритник в областта на левия крак на пострадалия.

По време на боя около полицейския автомобил се събрала многолюдна тълпа от гостите на годежа като всички викали и крещели. За да помогне на колегата си другият полицай излязъл от автомобила и извадил служебното си оръжие – пистолет. Виждайки оръжието присъстващите се разбягали, а полицаите успели да повикат втори автопатрул, който задържал подсъдимите.

За тези действия обвиняемите признаха вината си пред съда и чрез защитата си пожелаха споразумение с прокуратурата. До такова обаче не се стигна в днешното заседание, защото съдът върна делото на държавното обвинение за поправка. Причината за това е, че трябва да се отстранят неточности по обвинението, което по думите на съдията е противоречиво заради объркана точка.

Делото бе насрочено за друга дата, а Районен съд потвърди мярката "подписка" спрямо двамата мъже.

#съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници