Макар и осъдена за алкохол зад волана и с отнета книжка, Белослава вече може да шофира

Макар и осъдена за алкохол зад волана и с отнета книжка, Белослава вече може да шофира

ФБ/Белослава

A A+ A++ A

Певицата Белослава отново може да шофира, защото книжката ѝ е отнета за 6 месеца, а срокът вече е изтекъл на 11 януари, показа проверка на “24 часа”.

Белослава беше спряна за проверка на 11 юли, когато дрегерът отчете 1,25 промила алкохол в кръвта. Делото срещу нея е минало по бързата процедура. Сключила е споразумение с прокуратурата за 4 месеца условна присъда, 6 месеца без книжка и 150 лв. глоба.

На 29 септември в 10,30 ч Белослава се е явила в Софийския районен съд с адвоката си. Споразумението е било одобрено от съдия Деян Дилков. 6-те месеца, през които няма право да шофира, обаче започват да текат от 11 юли, когато е наказана с административна мярка. От Пътна полиция са върнали документа на Белослава, както е по закон, но не е ясно дали тя е шофирала.

Белослава бе заловена да кара пияна в навечерието на рождения си ден. В нощта срещу 11 юли патрул на 6-о РУ я видял да влиза в магазин за алкохол. Взела бутилка вино и се качила в колата си. Автомобилът криволичел, затова униформените го последвали. Спрели я на бул. “Ал. Пушкин”, малко преди кв. “Княжево”. Само 2 дни по-рано униформените от районните бяха получили нови дрегери. Използвали уреда, който отчел 1,25 промила, което е престъпление по Наказателния кодекс.

Ако случката беше от 8 юли например, охранителните полицаи трябваше да повикат колегите си от КАТ, а докато те пристигнат, е възможно пробата да покаже и под 1,2 промила, което се наказва само с глоба. След като е тествана на място, Белослава не е искала кръвна проба и е приела отчетеното от дрегера. Беше задържана по Закона за МВР и прекарала близо 12 часа в районното.

След ареста си певицата се извини на своите фенове с публикация във фейсбук. “Моя любима публика, в нощта на своя рожден ден допуснах огромна грешка, неприсъща за мен. За беда и за урок понасям всички последствия. Дължа своите дълбоки извинения на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам”, написа тя в социалната мрежа.

В миналото Белослава беше лице на кампанията “Не карай пил” ,също като Максим Стависки, който пиян уби човек и рани друг в катастрофа.

#Белослава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници