Руски самолет с шестима души се разби в североизточен Афганистан

Руски самолет с шестима души се разби в североизточен Афганистан

gazeta.us

A A+ A++ A

Руски самолет се разби в планинския североизточен Афганистан, съобщи агенцията за въздушен транспорт Росавиация в неделя. Предполага се, че на борда са били шестима души.

„Falcon 10 "изчезна от радара" и комуникацията беше загубена в събота вечерта”, информираха от федералната агенция.

„По предварителна информация на борда на самолета е имало шестима души: четирима членове на екипажа и двама пътници. Двумоторният бизнес самолет, произведен от френската Dassault през 1978 г. и собственост на компания, наречена Athletic Group и частно лице, е изръшвал превоз на болен пътник от Индия за Узбекистан и Русия.

Операцията по издирване на самолета продължава, увериха от агенцията. По информация на руската агенция РИА Новости, двамата пътници са руснаци. Единият е бил сериозно болен, а другият е нейният съпруг, който е платил за полета.

По-рано представител на местните власти казаха пред AFP, че самолетът е паднал в провинция Бадахшан, която граничи с Китай, Таджикистан и Пакистан. "Самолетът се разби, но местоположението все още не е известно. Изпратихме екипи, но те все още не са пристигнали", каза Забихула Амири, ръководител на провинциалния информационен отдел.

„Бяхме информирани от местни хора сутринта. Районът на катастрофата е на осем часа път от столицата на провинцията Файзабад, каза Амири. Руските следователи обявиха, че започват разследване за причините за катастрофата. Могъщата планинска верига Хиндукуш пресича провинцията, където се намира най-високият връх в Афганистан, връх Ношак с височина 7492 метра.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници