Международен анализатор: Тръмп ще се завърне, пренаписвайки историята

Международен анализатор: Тръмп ще се завърне, пренаписвайки историята

бнт

A A+ A++ A

Смятам, че Тръмп ще се завърне. В последната си книга казвам като прогноза, че Тръмп ще се завърне. Ще мине през първичните избори и по същия начин ще победи и Джо Байдън, пренаписвайки историята. Едно от правилата в американската политология е, че президент, който е загубил мандат, не може да се върне за втори. Смятам, че Тръмп може да пренапише историята.Това каза в интервю за подкаста на БНТ „Геополитиката“ международният анализатор Ивета Чернева.

"Това се е случвало за последно преди повече от 100 години. Байдън наистина ще бъде кандидатът на демократите. Той няма да се даде току-така. Спряга се името на губернатора на Калифорния, но не смятам, че Джо Байдън ще пусне някой друг. В момента Тръмп печели, като гледаме статистиката и социологията", добави тя.

Според Чернева, завръщането на Тръмп ще е по-добрият вариант от гледна точка на България. "Републиканците като цяло обичат Източна Европа. Демократите обичат Западна Европа като приятели и съюзници, а републиканците се приближават по-скоро като ценности, разбиране и светоусещане до Източна Европа. Тръмп много харесва Полша, Унгария – по-консервативни, базирани на национална сигурност. Има повече спойка между републиканци и източноевропейци като ценности. От тази гледна точка, Тръмп ще се интересува повече от България. Байдън проявява нулев интерес", обясни международният анализатор.

"Украйна ще бъде на карта, ако Тръмп спечели. Републиканците вече изразяват негодувание от всички пари, които се изливат в Украйна за военен и друг вид помощ. За Украйна това би било лоша новина. Републиканците изолационисти смятат, че Америка трябва да се бори срещу Китай, не да финансира война срещу Русия. Самият Тръмп не мрази Путин. Тръмп казва, че ако дойде на власт, войната там ще изчезна и спре за 24 часа", коментира още тя.

"Когато става въпрос за война, Тръмп говори много гръмко, но самите му действия са обратните: да спре война, да изтегли войски", обобщи Ивета Чернева.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници