Борисов се среща с Обама до края на годината

Борисов се среща с Обама до края на годината
Министър-председателят Бойко Борисов вече се е срещал с президента на САЩ Барак Обама на официална работна вечеря в Прага през април 2010 г. Снимка: БГНЕС/ЕПА
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с американския президент Барак Обама до края на годината.

Покана за визитата била отправена от специалния съветник на американския държавен глава по въпросите на контратероризма Джон Бренън по време на срещата му с вътрешния министър Цветан Цветанов във Вашингтон, предаде Би Ти Ви.

В началото на срещата българският вицепремиер е предал поздравления от името на Бойко Борисов към Барак Обама за преизбирането му за втори президентски мандат и пожеланията му за успешни нови четири години начело на американската държава.

Джон Бренън е приел поздравленията и е изказал мнение, че администрацията на президента на САЩ и американският народ като цяло винаги са считали България за важен стратегически съюзник в Европа и света, информира пресцентърът на МВР.

Поканата към Бойко Борисов е била отправена в самия край на срещата, като Джон Бренън специално е подчертал, че това ще бъде една от първите срещи на президента Барак Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му за президент.

Дипломатическите любезности са продължили и докато Цветан Цветанов и Джон Бренън са обсъждали разследването на терористичния акт в Бургас.

Постигнато е било взаимно съгласие, че в съвременния глобален свят нито една държава по света не е застрахована срещу подобен тип престъпно деяние.

Макар и разследването до момента да се основава на „информация, която дава основания за предположения“, Джон Бренън заявил, че е удовлетворен, че българските правоохранителни органи и МВР в частност имат такъв „енергичен лидер като министър Цветан Цветанов, отдаден изцяло на изграждане и утвърждаване на двустранните отношения в правоохранителната сфера“.

#Бойко Борисов #Барак Обама #Джон Бренън #Цветан Цветанов #Вашингтон #премиер на България #Президент на САЩ #Бургас #терористична атака #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници