Майки с трети протест с искане оставката на шефа на Пирогов

Майки с трети протест с искане оставката на шефа на Пирогов
A A+ A++ A

Трети протест с искане за оставката на директора на "Пирогов" ще се проведе днес. Този път родители ще се съберат пред здравното министерство, след като от болницата разпространиха становище на лекар-ортопед, че протестът вреди на персонала и на болните.

Протестът ще се проведе след първата публична изява на медици от лечебното заведение, ръководещи структури, участвали в лечението на починалото момиче.

След като отказа на покана на БНР, началникът на клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски даде подробности в телевизионния ефир. По думите му на административно ниво няма допусната грешка в лечението на Даная.

Той обясни, че скъпоструващото лекарство, което е било нужно за нея, е било налично в "Пирогов", но заради тромавата процедура по отпускането му е поискано от лекуващия лекар от ИСУЛ и така са били осигурени два флакона.

В доклада от проверката на агенция Медицински надзор пише, че лекарството е отпуснато от "Пирогов" около три часа след документирания час на смъртта на Даная. Все още няма официална информация дали втората проверка по случая е приключила. Очаква се назначаването на трета от здравния министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници