Адвокат Рангелов изуми с версия за удушения Пейо и тъщата

Адвокат Рангелов изуми с версия за удушения Пейо и тъщата
A A+ A++ A

Две тежки престъпления разтърсиха София и Бургас. При първото мъж бе убит от жена си и тъща си, а при второто син намушка майка си, предава Bg On Air.

"Престъпленията са достатъчно тежки за доживотна присъда без право на замяна. По същността си това са битови убийства, но същевременно това са убийства при условие на домашно насилие. Къде са неправителствените организации да организират сега протести? Убийствата са извършени с особена жестокост и по особено мъчителен начин", коментира адвокат Людмил Рангелов.

По думите му зад убийството в Бургас стои ключовият въпрос било ли е лицето вменяемо към момента, в който е извършило деянието, намира ли се в абстиненция на шизофрения, съчетана с употреба на наркотици.

"Квалификацията е по няколко показателя. Първо - по майка, второ - при условие на домашно насилие и трето - по особено жесток и мъчителен начин. Многобройните удари, които са били нанасяни, през това време тя е усещала какво се случва и е страдала. Ако приемем, че го е извършил при условие на вменяемост, не изключвам да получи максимална висока присъда", добави още адвокат Рангелов.

Той уточни, че за времето от Коледа до днес има още три подобни убийства. Според него държавата има огромен проблем.

"Оставиха тези лица абсолютно неконтролирани, след като изчезнаха психиатричните диспансери", на мнение е адвокатът.

По думите му, от гледна точка на Наказателния кодекс, наказанията са максимално тежки и там проблем няма, но от гледна точка на контрола върху лица с психични проблеми - там държавата почти отсъства, въпреки че има достатъчно специалисти психиатри.

"Нещата са по-сложни при убийството в София, защото е възможно и да е инцидент. Ясно е, че тъщата е ненавиждала зет си, но едва ли го е подготвила до такава степен, че той да седне в колата и тя да го удуши. Имало е някакъв остър конфликт, трудно е да се каже от кого е предизвикан. 2-3 минути, докато е извършвано душенето, е съзнавал какво става", посочи още гостът.

И добави, че на основата на ДНК тест може да се установи биологичния произход на детето, заради което се смята, че е започнал конфликтът.

#Пейо Пеев #убития Пейо Пеев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници