Терзиев: Рекордният бюджет на София ще почака, ако нямаме старейшини

Терзиев: Рекордният бюджет на София ще почака, ако нямаме старейшини
A A+ A++ A

Кметът на София Васил Терзиев коментира бюджета на столицата. Той го определи като "рекорден бюджет" - 2,5 млрд. лева. Той посочи, че в тазгодишната сума не се включват стоте милиона, които са по проекти от държавния бюджет, където са много доволни от съвместната работа с районните кметове.

По думите му са предадени 109 проекта, половината от тези средства ще бъдат заделени за проекти в районните администрации.

"Ако нямаме общински съвет - няма да мине, така ще рекордният бюджет ще почака малко и ще трябва да работим с този от 2023 г.", посочи той.

Терзиев добави, че средствата не биха били 2,5 млрд., тъй като немалка част от тях са по европейски програми, каквито тази година няма да има. Той посочи, че ако работят с миналогодишния бюджет - той ще е 2,3 млрд. лв.

Кметът на София коментира и днешното заседание на СОС, където за седми път не бе избран председател. "Ще продължаваме да търсим всякакви формули за излизане от текущото положение, вижте колко много неща зависят от това да имаме функционален общински съвет", посочи той.

"Това, което мога да кажа е, че все повече всички вървят към сближаване около идеята, че това трябва да го решим в следващите дни", допълни кметът. По думите му политическото позициониране трябва да мине на втори план и нуждата на гражданите на София трябва да вземе връх.

"Най-важното е да имаме страх, че не можем да си изпълним задълженията към гражданите", посочи Терзиев.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници