Рожден ден веднъж на 4 години: Какво е да си роден на 29 февруари

Рожден ден веднъж на 4 години: Какво е да си роден на 29 февруари

canva

A A+ A++ A

В четвъртък е първи февруари, а тази година има един ден повече, защото е високосна. Математически шансът да се родиш на 29 февруари е 1 към 1461. Пример за подобен късметлия е Тони Ишев. И, по собствените му сметки, тази година става на 13.

"Очаквам поне да премина малолетието, пълнолетие да чакам, пък дай Боже и 25 години“, казва Тони Ишев, диджей и преподавател по физическо възпитание.

Роден е през високосната 1972 година. И всъщност скоро ще навърши 52.

"Когато съм роден на майка ми в родилното отделение са ѝ казали – това детенце дали няма занапред да се чувства по-различно от останалите“, допълва той.

За да не се чувства по-различен, в детските години на Тони родителите му взимат важно решение, да съобщят на учителката в детската градина и в яслата, че съм роден на 1 март, за да не се сърди. Истината научава като ученик. Първоначално реагира с недоумение. Но с времето обиква рождената си дата, пише NOVA.

Днес се чувства като на 13. Не заради рождената си дата. А защото сбъдва две от мечтите си – да е учител по физическо и да стане диджей.

"Бих казал, че съм един от малкото диджеи в България, който е излизал пред многохилядна публика“, подчертава той.

"Земята, когато прави една обиколка около Слънцето, не я прави за точно 365 дни, а винаги има малко повече. Има едни 5 часа, 46 минути и 48 секунди и реално в 4 години те се натрупват и се превръщат в един ден повече“, обяснява астрологът Мария Василева.

По думите ѝ има една обща черта между всички, родени на 29 февруари.

"Слънцето всяка година застава на едно и също място – под знака "риби“. Знакът се свързва с философията по принцип, с мъдростта“, уточнява тя. Според някои суеверия, високосната година носи лош късмет.

"Примерно човек не се жени, не прави големи житейски промени, въпреки че тази година астрологически всъщност приветства промените", добавя Василева.

#29 февруари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници