От „Пирогов“ са готови на стачни действия, ако не се стигне до „нормализиране” на работната обстановка

От „Пирогов“ са готови на стачни действия, ако не се стигне до „нормализиране” на работната обстановка

БТА

A A+ A++ A

От болница „Пирогов“ са в готовност за стачни действия, ако не се постигне нормализиране на ситуацията за работа. Това се посочва в съобщение от болницата след съвместно заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи към лечебното заведение, на което е обсъдена темата за натиска върху екипа на „Пирогов“.

Участниците в заседанието изразяват несъгласието си с упражняване на натиск върху екипите и администрацията на болницата, който нарушава нормалния ритъм на работа и ограничава възможността им да лекуват, се допълва в съобщението. Медиците ще се възползват от услугите на адвокатска кантора за защита на техните права и добро име, се посочва още в съобщението.

На 19 януари тази година от болницата съобщиха, че над 80 ръководители на структури в „Пирогов“ са гласували да се снеме доверието от министъра на здравеопазването като принципал на лечебното заведение и го призовават да се оттегли от поста. Ако не спрат натискът и тормозът спрямо екипите на „Пирогов“, всички присъстващи началници на клиники и отделения имат готовност за подаване на оставка на 1 февруари 2024 г., посочиха тогава от лечебното заведение и призоваха съсловните организации за подкрепа, тъй като „проблемът с тормозът и насилието върху лекарите рефлектира върху всички“.

Заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на 19 януари беше по повод „непреставащия натиск през медиите за „Случая Даная“ и административни атаки“.

Софийската градска прокуратура (СГП) обяви, че извършва проверка по случая със смъртта на 15-годишно момиче, добил обществена популярност като „Случая Даная“.

#"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници