Пролетна събота насред зима

Пролетна събота насред зима

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в събота ще започне и подобрение на времето. Облачността ще бъде разкъсана и след обяд ще намалее до слънчево време. През деня вятърът отново ще се усили и ще е временно силен, от северозапад.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 10° и 12°С. По-високи в Дунавската равнина - до 13-14°С

Времето в София

През нощта срещу събота облачността ще се разкъса. Ще духа слаб западен вятър. През деня ще преобладава разкъсана облачност. Очакваните минимални температури ще са между минус 4-5°С. Дневните температури ще се повишат и ще са до 5-9°С.

Времето по планините
През нощта срещу събота ще преобладава променлива облачност. До обяд облачността ще е променлива, а след обяд и разкъсана. Ще духа умерен северозападен вятър.Висока е лавинната опасност в Рила и Пирин!

Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между минус 5°С, а на 2000 метра - около минус 4°С.

Времето по Черноморието:
Ще преобладава разкъсана облачност, която през деня ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Максималните температури ще бъдат 10°-11°С

Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:
Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 90-100мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите
През следващите 24 часа над полуострова ще започне пренос на по-топла въздушна маса, като температурите ще се повишат.

Прогноза: Имре Дузмат

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници