Британски депутати: Армията ни не е готова за интензивна война

Британски депутати: Армията ни не е готова за интензивна война

Pixabay

A A+ A++ A

Въоръжените сили на Обединеното кралство губят персонал по-бързо, отколкото могат да наемат, което поставя под съмнение тяхната „военна готовност“, според нов доклад на парламентарната Комисията по отбрана, цитиран от БНР.

Въоръжените сили на Обединеното кралство няма да бъдат готови за "високоинтензивна, всеобхватна и продължителна" война, освен ако недостигът на персонал и оборудване не бъде бързо решен, предупредиха депутати. Комисията по отбраната на Камарата на общините изтъкна, че напусналият персонал не се заменя достатъчно бързо и "офертата" към новопостъпващите трябва да бъде подобрена.

"Порочният кръг" трябва да бъде прекъснат, за да се позволи на Обединеното кралство да се изправи пред „все по-предизвикателните“ заплахи, заключава докладът. Скай нюз отбеляза, че всичко това става в момент, когато най-мощният военен кораб на Кралсикя флот "Кралица Елизабет" няма да отплава от Портсмут днес, както бе планирано, за да застане начело на повече от 40 кораба, участващи в най-голямото учение на НАТО в Европа след Студената война, поради механична повреда.

Миналия месец генерал сър Патрик Сандърс, командващ британската армия, призова страната да обучи доброволческа "гражданска армия", готова да води сухопътна война, предупреждавайки, че само увеличаването на броя на резервистите "няма да бъде достатъчно". Той подчерта заплахата от Русия след нейното нахлуване в Украйна и посочи стъпките, предприети от други европейски нации, за да поставят населението си на "военна основа".

#армия #Великобртания #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници