Атанасова освободи директора на „Пирогов"

Атанасова освободи директора на „Пирогов"
Временно изпълняващ длъжността шеф на „Пирогов" е началникът на реанимацията доц. Стоян Миланов, признат специалист от колегите си. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Здравният министър Десислава Атанасова освободи директора на „Пирогов" професор Димитър Раденовски заради нарушенията в провеждането на обществените поръчки, които откри Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Според правителствени източници само една от щетите, разкрита от АДФИ, е за над 710 000 лв, пише вестник „Труд“.

Искането на оставката на Раденовски налагало и разследването на прокуратурата, започнало още в средата на лятото, за безстопанственост и присвояване в особено големи размери в „Пирогов". Това стана след като прокуратурата получи доклад с нарушения от медицинската ДАНС.

Временно изпълняващ длъжността шеф на „Пирогов" е началникът на реанимацията доц. Стоян Миланов, признат специалист от колегите си.

На 8 октомври Раденовски съобщи, че седем акта за нарушения при обществени поръчки е съставила на „Пирогов" Държавната финансова инспекция.

Пет от актовете са наложени на Раденовски, а два са на търговското дружество „Пирогов". Самият професор заяви тогава, че актовете ще бъдат обжалвани и се надява те да паднат в съда.

На 5 юли от „Пирогов" изпратиха съобщение до медиите, в което се казваше, че проф. д-р Димитър Раденовски се е обърнал с молба към проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата, да бъде извършен цялостен одит на бюджета и имуществото на болничното заведение.

„Извършването на своевременна проверка от Сметната палата ще даде възможност за изчистване на тази злободневна тема от дневния ред на обществото и най-важното ще ни предостави възможност без обструкции да оказваме спешна медицинска помощ и цялостно лечение на десетките хиляди софиянци, български и чужди граждани", се казваше още в съобщението на „Пирогов".

#министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #„Пирогов" #Димитър Раденовски #нарушенията #обществените поръчки #Агенцията за държавна финансова инспекция #АДФИ #ДАНС #Стоян Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници