Удължиха онлайн обучението в област Ямбол до 9 февруари

Удължиха онлайн обучението в област Ямбол до 9 февруари
A A+ A++ A

Учениците от област Ямбол продължават да учат онлайн до 9 февруари, включително. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) след заседание на Областния оперативен щаб по грип и остри респираторни заболявания.

Мярката се налага заради все още високата заболяемост при децата от 5 до 14 години, въпреки че от днес отпада обявената миналата седмица грипна епидемия в областта. Заболяемостта е 937, при епидемична стойност за тази възрастова група 712 на 10 000 души, уточни за БТА д-р Юлия Димитрова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести" в РЗИ.

Във връзка с високата заболяемост при децата се въвеждат и още противоепидемични мерки в региона – преустановяване на свижданията в лечебните и социалните заведения, стриктен сутрешен здравен филтър в детските градини и ясли в областта.

Прекратяването на присъствен учебен процес и на извънкласните занимания за учениците в региона първоначално беше въведено като мярка от 1 до 6 февруари.

Очаква се заповедта на РЗИ – Ямбол да бъде съгласувана с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и Министерството на образованието и науката, за да влязат в сила противоепидемичните мерки.

#Ямбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници