Британски фонд купи ТВ7, Супер7 и Би Би Ти

A A+ A++ A

Британската международна компания за инвестиционно банкиране „Алегро Кепитъл" (Alegro Capital) е новият собственик на групата канали ТВ7, Супер7 и Би Би Ти.

Събитието стана в деня, в който ТВ7 празнува седем години от създаването си.

На специална пресконференция във вторник, в присъствието на изпълнителния директор на ТВ7 Евелина Колева, члена на Борда на директорите Александър Пайр и представителя на „Алегро Кепитъл" Патрик Мартин, бе обявено успешното финализиране на преговорите по закупуването на едноличния капитал на групата канали.

„Алегро Кепитъл" е международен фонд за инвестиционно банкиране, фокусиран върху телекомуникации, медии и нови технологии.

„На прага сме на едно важно събитие, което съвпадна с рождения ден на телевизията и сигурна съм, също ще повлияе положително върху развитието ни като група от каналите ТВ7, Супер 7 и Би Би Ти. Развитие, предшествано от много труд, хъс и амбиция, което повиши многократно интереса към групата и нейната стойност", каза Колева, която изтъкна, че ТВ7 вече е третата по гледаемост телевизия в България.

„Това е първата ни подобна инвестиция в Югоизточна Европа. Има голям потенциал за развитието на медиите в региона и в страната", коментира сделката Патрик Мартин.

Стратегическият консултативен съвет на „Алегро Кепитъл" има опит в сливания, преструктурирания, придобивания, големи продажби на компании и други стратегически сделки.

„Алегро Кепитъл" работи с клиенти по целия свят, като централата е базирана в Лондон.

ТВ7 стартира излъчването си през ноември 2005 г., а през 2009 г. бе купена от австрийския фонд „България медия холдингс". Като консултант по сделката бе представен Цветан Василев, собственик на Корпоративна банка. Слухове за продажба на телевизията има от лятото, като те се свързаха с български компании.

#телевизия #ТВ7 #Супер7 #собственик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници