Гришо излиза днес за втората си титла през сезона

Гришо излиза днес за втората си титла през сезона

стоп кадър/Х/Tennis TV

A A+ A++ A

Григор Димитров излиза тази вечер за втора титла за сезон 2024 в тениса. Българинът, който е втори поставен в основната схема на турнира на твърд корт в зала в Марсилия, Франция, ще мери сили с представителя на домакините и номер 21 в света Юго Умбер.

Срещата за трофея е от 16:30 часа българско време, съобщава ИА "Фокус".

Димитров влиза в битка за своята юбилейна 10-а титла в професионалната кариера на сингъл.

Умбер, който е на 25 години, има 4 трофея до момента.

Българинът се класира за последния двубой след двусетови победи над младия американски талант Себастиан Корда на старта, а след това спечели и срещу французина Артур Риндеркнеш. В полуфиналите Димитров трябваше да прави обрат, за да триумфира с пета победа от пет мача срещу руснака и бивш член на "Топ 10" - Карен Хачанов.

Умбер елиминира своя сънародник Юго Гостон с 2:1 сета, а след това спечели и срещу 24-ия в света Алехандро Давидович-Фокина от Испания, разбивайки го за малко повече от час. На полуфиналите Умбер направи сензацията на турнира, елиминирайки един от най-добре играещите тенисисти в последните месеци и водач в схемата - Хуберт Хуркач от Полша с 2:0 сета.

Григор Димитров и Юго Умбер имат три срещу помежду си като българинът е спечелил и трите - 2:1 сета на "Мастърс 1000" в Париж през 2019-а година, 2:0 сета на "Мастърс 1000" в Синсинати през 2020-а година и служебен успех (неявяване поради контузия) на четвъртфиналите на турнира от сериите "АТП 500", който се проведе във Вашингтон през миналото лято.

При успех на финала Димитров ще излезе на 11-о място в световната ранглиста и ще бъде на едва 35 точки от завръщане в "Топ 10".


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници