ИТН: Да приемаш афганистанци и сирийци само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство

ИТН: Да приемаш афганистанци и сирийци само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство

БТА

A A+ A++ A

Да приемаш безусловно афганистанци и сирийци само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство, защото тези хора поставят под заплаха националната сигурност на България. Това каза Тошко Йорданов, председател парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" (ИТН) в декларация от името на групата.

В текста на декларацията се припомня, че в края на миналата година кабинетът Денков е подписал споразумение с Австрия, в което е поет ангажиментът: „незабавно връщане на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния отговарят, съгласно регламента от Дъблин, без никакви ограничения, особено по отношение на броя на хората, които трябва да бъдат върнати в рамките на един месец и чрез гарантиране на максимум три дни за връщане, приемане и поемане на отговорност. В момента това е особено важно по отношение на афганистанските и сирийски граждани, търсещи убежище".

Йорданов цитира документа от споразумението. Той посочи, че тогава Денков е излъгал, че това не е вярно и е обвинил всички в манипулация. "Ние извадихме документ от Австрийския парламент, в които министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на Австрия казва в официален документ, че България се е съгласила да приеме обратно от Австрия 6619 емигранти", заяви Тошко Йорданов.

Той посочи, че вчера с чартърен полет от Виена до София, в 12:10 на обяд е докарана първата група мигранти от Афганистан и Сирия. По думите на Йорданов полетът е изчезнал от информацията за пристигащите самолети на летище София, а пристигналите мигранти са били свалени зад опънати паравани, за да не бъдат снимани от журналистите.

Правителството на Денков твърди, че са пристигнали само 18 човека, коментира Йорданов и добави, че е малко трудно да се повярва, че е вдигнат цял самолет със 148 места само за 18 човека. Да не се окаже достоверна и получената по-рано информация, че на борда е имало 142 човека, попита Йорданов и добави, че малко по-късно е кацнал втори чартър от Брюксел през Загреб до София. По думите на депутата той също е изтрит от информационното табло на летище София и там също не било ясно колко афганистанци са ни докарали.

Премиерът Денков всъщност се оказа лъжец за пореден път, не и за последен. Господа и дами от "сглобката", ние сме български граждани и вие нямате право да криете от нас и от хората истината, каза Йорданов.

По думите му нивата на престъпност, извършена от мигранти, в държави като Австрия, Италия, Нидерландия и Германия, включително сексуалните, са нараснали в пъти и са извършвани именно от такива мигранти. Трябва ли да чакаме да се повторят събитията от новогодишната нощ в Кьолн и да изнасилят български момичета, за да осъзнаем, че е престъпно поведението на "сглобката", попита той. "Ако онези от "Продължаваме промяната - Демократична България" са безгръбначни, то партньорите им от ГЕРБ и ДПС носят още по-голяма вина, че ги оставят да вършат престъпления. Всяка европейска страна, която не иска мигранти на своя територия, ще може да ни ги изпрати и да плати за тях 20 хиляди евро на глава", добави Йорданов.

Ние от ИТН никога няма да се съгласим на това и рано или късно ще прекратим това престъпно споразумение, се посочва в декларацията на ИТН.

#ИНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници