Слънчева и топла събота на места слаб дъжд и сняг

Слънчева и топла събота на места слаб дъжд и сняг

Pixabay

A A+ A++ A

През съботния ден ще преобладава слънчево време над Западна и Централна България. Повече облаци се очакват над Източна България. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в Източна България от север.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 7° и 10°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - до 12°С-15°С.

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. Ще духа слаб западен вятър.Очакваните минимални температури са между минус 3-2 °С.

През деня ще преобладава слънчево време.Дневните температури ще се повишат и ще са до 11-13°С.

Времето по планините
През деня над планините от Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България облачността ще се задържи значителна, но почти без валежи. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между плюс 5°С, а на 2000 метра - около минус 5°С.

Бъдете внимателни! Висока лавинна опасност над Рила и Пирин!


Времето по Черноморието:

Почти през целя ден облачността ще е променлива, като се очакват слаби валежи от дъжд, главно по Южното Черноморие, а в Странджа и от слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 5 и 9°.

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. През следващите 12 часа се очакват и вълни до 5 бала!


Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-80мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите

През следващите 24 часа, по-значителна ще е облачността над Егейско море., но почти без валежи. Над останалата част от полуострова, времето ще се подобрява.

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници