Не правете тези неща сутрин, ако искате да сте здрави!

Не правете тези неща сутрин, ако искате да сте здрави!

Pixabay

A A+ A++ A

Днес искамe отново да поговорим за няколко вредни навика, които много от нас правят всяка сутрин, а те всъщност са много опасни за здравето ни и ни състаряват без време.

1. Не яжте зърнени закуски

Знаете ли, че само 50 грама от обичайната зърнена закуска съдържа около 4 супени лъжици захар. Много захар, приета рано сутрин причинява вливане на инсулин в кръвта и когато ефектът изчезне, вие изведнъж се уморявате и ставате летаргични. Мляко, кисело мляко и пресни плодове, когато се добавят към зърнените храни също са нездравословни за ядене сутрин, така че най-добре е да стоите далеч от тях.

Съвет: Известният диетолог Челси Амер наскоро заяви, че е по-здравословно да ядете по една пица всяка сутринта, отколкото една купа зърнени храни. Пицата съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, което я прави балансирана закуска. Важно е обаче да запомните да не ядете повече от едно парче. Освен пица, можете да ядете бъркани яйца, извара или месо, което не съдържа твърде много мазнини.

2. Не мийте зъбите си веднага след хранене

След като ядете емайлът на зъбите ви става уязвим, особено ако сте яли плодове, цитруси или сте пили газирана напитка. Това се дължи на факта, че те съдържат лимонена киселина и фосфорна киселина. Това, което трябва да направите, е да измиете устата си с вода за уста и да извадите остатъците от храната със зъбен конец. Опитайте се да миете зъбите поне 30 минути след като сте яли.

3. Не пийте черно кафе на гладно сутрин

Черното кафе веднага след събуждането повишава безумно много нивата на кортизол, което води до тревожност. И ако пиете кафе, когато сте гладни, можете да получите гастрит. Изследванията показват, че най-доброто време за пиене на първата ви чаша кафе е три или четири часа след събуждането. Ако обаче не можете да устоите на сутрешното пиене на кафе, добавете малко мляко или сметана. По този начин ще намалите суровите ефекти на напитката върху стомаха.

4. Не покрийвате леглото след ставане

Когато оправите леглото си веднага след като се измъкнете от него, създавате добра среда за прахови акари, защото влагата, която тялото ви е оставила върху чаршафите през нощта, няма шанс да се изпари. Учените препоръчват напълно да преместите одеялото от матрака, след като се събудите, за да оставяте чаршафите сухи.

Знаем, че е изключително трудно да се откажете от лошите навици изведнъж. Ето защо е по-добре те да отпадат един по един. Споделете в коментарите по-долу дали и от кои навици мислите, че можете да се откажете още утре сутрин, пише jenata.blitz.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници