Нови разкрития: Георги първо разбил черепа на Дебора, преди да я накълца с макетното ножче

Нови разкрития: Георги първо разбил черепа на Дебора, преди да я накълца с макетното ножче

Стоп кадър/ФБ/Дебора Михайлова

A A+ A++ A

Георги Георгиев е ударил два пъти по главата Дебора Михайлова, с което е счупил черепа й преди да започне да я реже с макетното ножче. Съдът в Пловдив връща делото на прокуратурата в Стара Загора, защото иска да узнае с кой точно от двата удара, Георгиев е успял да й нанесе черепно-мозъчната травма.

Не е ясно какво ще изясни това за механизма на извършеното деянието, но е формално основание съдия Десислава Порязова да прекрати съдебното производство и да върне обвинителния акт за прецизиране. Това обясни за "Телеграф" окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Обяснение

Няма процесуални нарушения при изготвяне на обвинителния акт срещу Георги Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора Михайлова.

Това заяви вчера районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. На 14 февруари съдът в Пловдив прекрати съдебното производство с аргумента, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

Аргументи

Районна прокуратура-Стара Загора връчи вчера протест в Пловдивския съд. „Ще изложим своите аргументи, защото считаме за неоснователно това връщане. Но ако не бъде уважен протестът, а ние зачитаме преценката на съда, ще отстраним съобразно указанията, които ни е дал съдът, пропуските в обвинителния акт и незабавно ще го внесем за продължаване на разглеждането в Районен съд-Пловдив“, бе категорична Димитрова.

Адвокатите на обвиняемия Георги Георгиев пък контрираха, че ще обжалват мярката, както и част от трите повдигнати към клиента им обвинения. Защитата поддържа тезата, че част от тях са неясни. По време на делото в Пловдив съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение на Георгиев. Тя беше взета на 30 юли 2023 г. и до момента не е променяна. Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото по едно от обвиненията - за заканите с убийство.

Три

Припомняме, че 26-годишният Георги Георгиев е обвиняем за три престъпления - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишно момиче. Инцидентът стана в края на юни м.г., а широкият обществен отзвук дойде в края на юли, когато страната бе залята от протести в защита на Дебора и искане на оставки на магистрати, пише "Телеграф".



#дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници