ДБ ще излъчи канидатите си за евродепутати чрез вътрешни избори

ДБ ще излъчи канидатите си за евродепутати чрез вътрешни избори
A A+ A++ A

Политическа партия (ПП) „Движение Да, България“ ще излъчи своите кандидати за депутати в Европейския парламент (ЕП) чрез вътрешни избори. Решението е взето на вчерашното заседание на Националния съвет на партията, съобщи пред представители на медиите в Разград народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ) Антоанета Цонева.

По думите ѝ подборът на кандидати чрез вътрешни избори е устойчива традиция в политическото формирование, на което е член и Цонева.

Депутатът отбеляза, че още не е взето решение как коалицията ПП-ДБ ще се явят на предстоящите евроизбори. „Преговорите в момента вървят. Отделните политически партии в коалицията имат различни процедури по определяне на своите кандидати. Ние започваме своята работа, така правят и останалите колеги. Надяваме се да се явим с една мощна листа и да бъдем добре представени в Европейския парламент“, добави Антоанета Цонева. Тя отбеляза, че на 9 март предстои Национална конференция на „Да, България“, на която участниците ще изберат своето политическо семейство и ще определят приоритети на партията в дългосрочен план.

Относно ротацията Антоанета Цонева отбеляза, че това е процес, който трябва да се осъществи. „Тъй като подобно нещо се случва за първи път в нашата политическа практика, се изисква добро взаимодействие между политическите сили. С по-малки или по-големи трусове, така или иначе, ние ще имаме ротация“, допълни депутатът от Разградския избирателен район.

Тя коментира, че хората, които застават начело на регионалните структури на държавните институции трябва да са професионалисти, да са активни и наясно с политиките, които управлението провежда. По думите на депутата всички промени, свързани със структурите на различните министерства, както и областните администрации, трябва да бъдат извършвани прецизно, като се вземат предвид преди всичко професионалните качества на назначаваните хора.

#Да България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници