В парламента изслушват Васил Терзиев заради размириците при протеста на фенове срещу БФС

В парламента изслушват Васил Терзиев заради размириците при протеста на фенове срещу БФС

БТА

A A+ A++ A

Депутатите изслушват Васил Терзиев заради организацията на протеста на футболните фенове. Това трябваше да се случи миналата седмица, но той се оказа в командировка.

Столичният кмет трябва да обясни повече за организацията и избухналото насилие на събитието на 16 ноември. Вече беше изслушан директорът на "Аварийна помощ и превенция“ в Столична община Красимир Димитров, който обясни, че е докладвал на кмета, че може да се стигне до опасност за гражданите в района.

Красимир Димитров заяви, че задачата му е била да бъде във временния щаб, създаден от СДВР от сутринта, за да проведе разговори с организаторите и с полицията, за да се предприемат мерки. Той отбеляза, че сутринта в Борисовата градина е видял футболни фенове да слагат маски и веднага е докладвал на кмета, че може да се стигне до опасност за гражданите в района. Също така да се предвиди спиране на градския транспорт, който е възможно да бъде замерян с бомбички.

“Разговарях с хората, които предвождаха шествието, помолих ги да изкараме хората от района на Орлов мост, за да не се стига до инциденти, но с тях контактът беше изключително труден", добави той. Постоянно поддържах връзка с кмета по време на протеста, посочи Димитров.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници