Грациите ни изправиха на крака препълнената зала "София" (СНИМКИ)

Грациите ни изправиха на крака препълнената зала "София" (СНИМКИ)

ФБ/ММС

A A+ A++ A

Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика - индивидуално (жени и девойки), представиха своите нови композиции за пръв път пред публика.

Зала "София" не успя да събере всички, които искаха да видят композициите на ансамбъл жени, Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева, Никол Тодорова, Елвира Краснобаева, Магдалена Вълкова, Дара Малинова, Алекса Рашева, Александра Шалуева.

Специален гост на продукцията беше министърът на спорта Димитър Илиев, който поднесе огромен букет цветя на президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

“Пожелавам Ви с тези съчетания да спечелите олимпийските титли в Париж. Вярваме във Вас, доказали сте, че можете. Само напред”, каза министър Илиев.

В залата присъстваха още заместник-министър проф. Даниела Дашева, президентът на БФХГ Илиана Раева, Мария Гигова, Мария Петрова, Невяна Владинова и други.

Боряна Калейн изненада с нещо изключително иновативно. Четирите й нови съчетания вървят като сюжетна линия — музиката прелива от едно в друго. Истински разказ за цялостния път на примата ни за пътя, по който е преминала, за победите, трудностите и триумфа, книга, "прочетена" на килима в четири композиции.

Стилияна Николова има две нови композиции - обръч и бухалките, а на топка и на лента е запазила миналогодишните. Съчетанието й с бухалки е на песента "Хубава си моя горо" с изпълнител Кръстина Кокорска и аранжимент Красимир Тодоров. Песента е изпята и аранжирана специално за тази композиция на Николова. На лентя тя е заложила отново на "Арабски нощи", този път обаче на френски език, закачка към публиката на Игрите в Париж.

Ансамбълът в състав София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова взриви публиката със съчетанието си на пет обръча.

Композицията е по музика на емблематичната мелодия на Енио Мориконе "Chi Mai" от филма "Професионалистът" с любимеца на Франция - Жан - Пол Белмондо и преплетена с фолклорни мотивни.

Музиката за топки и ленти е ремикс на Allegro Feat. L.V., Fresh Game & Cokni O'Dire - "Someone Else", Алекс Нушев и Елица Павликенова са направили ремикс и реаранжимент специално за БФХГ.

Българският национален отбор по художествена гимнастика е с пълен бой квоти за Париж 2024 - две индивидуални и ансамбъл.


#Ансамбълът по художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници