Времето в понеделник: Облачно и ветровито

Времето в понеделник: Облачно и ветровито

canva

A A+ A++ A

През деня облачността ще е значителна, но само на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 14°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1800 м - от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9°, на 2000 м - около 2°.

През следващите дни ще се задържи топло за периода, въпреки слабото понижение на дневните температури. Във вторник преди обяд на много места в Източна България и по високите полета в Югозападна ще има мъгли или ниска облачност. След обяд ще бъде предимно слънчево, но над Западна България ще се появи висока облачност и ще се увеличава. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-югоизток. В сряда облачността ще е значителна, но висока и средна; вероятността за валежи е малка. Вятърът ще остане слаб, но ще е от южната четвърт.

#вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници