ГЕРБ-СДС пита кмета Терзиев: От къде ще дойдат парите за увеличение на заплатите в градския транспорт?

ГЕРБ-СДС пита кмета Терзиев: От къде ще дойдат парите за увеличение на заплатите в градския транспорт?

БТА

A A+ A++ A

И благодарение на нашата група работата в Столичния общински съвет потръгна. Благодарение на ГЕРБ-СДС бяха спасени три европейски проекта, и то по законен път. Работата на комисиите в СОС потръгна. Това заяви пред медиите Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

"Поискахме спешна среща с кмета Васил Терзиев за заплащането в транспорта, пътната безопасност, здравеопазването и културата. Виждаме много пропуски в бюджета на София. Отговори не получихме от кмета Терзиев и от зам.-кмета на по финансовите въпроси."

ГЕРБ-СДС спаси проекта за санирането, затова и поискахме свикването на извънредно заседание на СОС, коментира Георги Георгиев.

"Липсват 37 милиона, с които ще се плати вече обещаното и подписано увеличение на заплатите в транспорта. Обяснението на Васил Терзиев е, че тези пари ще се вземат от джоба на софиянци. Парите ги няма в бюджета, няма и да се предвидят в бюджета. Очакваме да чуем източниците на тези средства. Подписаното увеличение не е обезпечено", допълни той.

За да се изпълни обещанието на кмета Терзиев, без да има дефицит, трябва да продаваме всекидневно 65 000 билета повече - или 30% отгоре. Софиянци, марсианци... какви хора ще намерим, за да продаваме тези билети. Настояваме парите за транспорта да са разписани, иначе е само кухо обещание, попита Георгиев.

Кметът има очакване за увеличаване на пътникопотока и продажба на допълнителни билети, което нереалистична прогноза. Напротив - виждаме забавяне. Ако очакваме ръст на пътниците, то трябва да има ръст и на охраната в метрото, коментира Прошко Прошков.

Имаме сериозни опасения по отношение на това какви проекти по райони ще се реализират в бюджета на София. Има много проекти в различни части на града, които изчакват Столична община, разкри Димитър Вучев.

Секторите "Култура" и "Образование" са пренебрегнати в бюджета на София. Има опасност да спре да работи един от големите ни общински културни институти "Средец" - застрашен е животът на децата и хората, които работят там. Няма отделени средства за нито едно читалище и за допълнително подпомагане на инфраструктурата на училищата. Цялото говорене и обещания в предизборната програма на Васил Терзиев не се случват, допълни Мирослав Боршош.

В сферата на Общинското здравеопазване ще искаме да се надградят и продължат успешните политики на ГЕРБ-СДС в годините назад. Категорично ще настояваме да се увеличат средствата за общинските болници, заяви Антон Койчев.

#Валентин Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници