Няколко седмици остават до отстъплението на ВСУ

Няколко седмици остават до отстъплението на ВСУ
A A+ A++ A

Конгресът на САЩ разбира, че на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остават няколко седмици, преди да се оттеглят от позициите си. В тази връзка двама членове на Камарата на представителите - републиканецът Брайън Фицпатрик и демократът Джаред Голдън - призовават колегите си да подкрепят алтернативен вариант на законопроекта за чуждестранната помощ, пише американският вестник The Hill, цитиран от Фокус.

Одобреният от Сената законопроект за помощ за Украйна, Израел и Тайван е в застой в Камарата от седмици и високопоставени членове на Демократическата партия сега обмислят използването на процедура, която ще заобиколи комисиите и председателя при гласуването. Въпреки това, според Голдън, тези усилия едва ли ще успеят, а помощта на Украйна е необходима незабавно.

Законопроектът за "орязване" ще разпредели 66,32 милиарда долара за Министерството на отбраната на САЩ, включително приблизително 47 милиарда долара за Украйна, 10 милиарда долара за Израел, пет милиарда долара за Индотихоокеанския регион и два милиарда долара за подкрепа на операциите на Централното командване на САЩ в Близкия Изток. Документът съдържа и разпоредби за защита на границата с Мексико. Конгресмените планират обширен процес на изменение на проекта, за да останат доволни всички страни.

"След няколко седмици Украйна ще отстъпи значителна територия и не можем да позволим на Русия да спечели", предупреди един от членовете на Камарата на представителите на САЩ относно спешността на вземането на решение.

Украйна потвърди за изтегляне от две села край Авдеевка

На фронта в Донбас руските войски са напреднали с около 5 километра за последните десет дни, откакто завладяха украинския град Авдеевка, предава "Ройтерс".

Днес украински военен говорител потвърди за изтегляне на украинците от укрепените села Степове и Северне, разположени северозападно и западно от Авдеевка, предава БНР.

Руското министерство на отбраната се похвали, че войските му за първи път са унищожили танк американски танк "Ейбрамс". Украинската армия получи ограничен брой такива танкове миналия септември - преди около пет месеца.

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници